Stadig flere får øjnene op for elcyklens fortræffeligheder. Men den ekstra styrke i pedalerne stiller krav til sikkerheden. Derfor inviterer Ældre Sagen i Helsingør til foredrag og testkørsel i samarbejde med GF Forsikrings fond.

Det er dejligt at cykle, nemt og billigt. Ja faktisk er der mange fordele, og lægger man dertil lidt hjælp til at træde i pedalerne, så er fordelene endnu flere. Mange vælger at skifte almindelig pedalkraft ud med el og får lidt medvind på cykelstien.

Men det kan dog være lidt af en jungle at navigere i udvalget af elcykler. Ikke mindst batteriet kan give spørgsmål og tvivl. Samtidig betyder elmotoren også, at man skal øve sig. Bl.a. kan start og stop give udfordringer som ny elcylist. Derfor har Ældre Sagen i Helsingør i samarbejde med GF Forsikring i Hillerød arrangeret et foredrag, hvor man kan blive klogere på trafiksikkerhed, og hvad man skal være opmærksom på, når man køber en elcykel.

- Vi kan se, at mange seniorer får flere år som cyklist, fordi de skifter den almindelige cykel ud med en elcykel. Og det er jo dejligt, at man kan nyde naturen og få luft og motion, selvom benkræfterne måske ikke er, hvad de har været, fortæller Susie Uldall Klausen fra GF Nordsjælland i Hillerød.

GF Fonden, som bl.a. arbejder med trafikadfærd, vil ved arrangementet fortælle om sikkerhed på elcykel. Og HF Christiansen, der er cykelproducent og et af verdens ældste cykelfirmaer, vil dele ud af viden og gode råd om bl.a. batteriet og vedligeholdelse af elcykel. På dagen vil de have forskellige elcykler med, som man har mulighed for at prøve. Blandt andet elcyklen fra Winther, som HF Christiansen har udviklet i samarbejde med Ældre Sagen. Medbring gerne din egen cykelhjelm.

Alle er velkommen

Arrangementet foregår onsdag d. 2. juni kl. 13.00 - 15.30 i Kulturhus Syd, Hovmarken 7, 3000 Helsingør, og det koster 20 kr. at deltage. Undervejs serveres der kaffe. Pga. corona er det nødvendigt at tilmelde sig, man må ikke bare møde op. Tilmelding skal ske til ældresagen.dk/helsingør senest d. 28. maj.

Ved ankomst skal der vises coronapas, og alle Sundhedsstyrelsens retningslinjer i forhold til covid-19 bliver naturligvis fulgt.

Fakta: Sikker på elcykel - 5 gode råd

- Øv dig et roligt sted, inden du begiver dig ud i trafikken. Elmotoren betyder nemlig at du starter hurtigere og er længere tid om at stoppe.
- Vær opmærksom på din fart, da bilister kan forveksle dig med en almindelig cyklist.
- Bliv set - brug reflekser og pangfarver, så du ikke bliver overset i trafikken.
- Brug cykelhjelm.
- Pak din elcykel sikkert, så du har en god balance. Tunge ting placeres i kurv eller tasker bagpå, og håndtasken i cykelkurv foran.