- han skulle køres i havet, den spasser - er blot én af de mange hadefulde beskeder som folketingspolitiker Kristian Hegaard fra Humlebæk gennem den seneste tid har modtaget. Disse hadefulde beskeder har direkte relation til hans handicap. Chikane af handicappede bliver nu tilføjet til racismeparagraffen. 

Kristian Hegaard sidder i kørestol grundet en knogle-sygdom, han er uddannet som cand. jur., så sidder han i byrådet i Fredensborg Kommune samt folketingsmedlem for de radikale venstre. Han er den første med et handicap der er direkte valgt til folketinget - og det betød at folketinget måtte lave en lift til talerstolen.

Kristian Hegaard har været særlig aktiv på de sociale medier for at udbrede han og hans partis poltik, men desværre har det medført en del barske kommentarer med baggrund i hans handicap, fra dem han kalder for digitale trolde.

Jeg er aktiv på de social medier, men desværre er der flere der ytre sig i negativ retning og er direkte hadefulde mod min person med baggrund i mit handicap. Det syntes jeg jo ikke er i orden, udtaler Kristian Hegaard i et interview til Radio Humleborg.

- Jeg har besluttet mig for nu, at tage kampen op mod de her hadefulde beskeder, fordi jeg er bange for at andre vil være tilbageholdende med at deltage i den offenlige debat i frygt for at man får tilsvarende hadefulde beskeder, fortæller Kristian Hegaard.

Kristian lavede fornyligt et opslag på Facebook med kopier af de hadefuldebeskeder han har modtaget for at gøre opmærksom på problemet. Nogen er blevet konfronteret med deres holdninger, og desværre er der nogen af dem der er vedholdende og står fast på deres synspunkter, blandt andet at handicappede skal sendes i lejre. Chikanen af hans person har han dog aldrig oplevet ansigt til ansigt, ej heller i lokalområdet eller hans arbejde i byrådet i Fredensborg.

- Vi har i Danmark racismeparagraffen, hvor man ikke må håne bestemte grupper f.eks. med baggrund i religion og hudfarve, men ikke handicap. Derfor han jeg forslået at få tilføjet dette til paragraffen og det har jeg fået flertal for, at dette kan lykkes. Det arbejder vi nu på i folketinget med at få lavet lovgivning på.

 

Kristian Hegaard mener også at man har brug for at indføre digitaldannelse som en del af læringen i folkeskolen.


Hør hele interviewet i podcasten af programmet morgenkrydderen her: 

https://humleborg.dk/index.php/radionyt/3567-podcast-genhor-morgenkrydderen-fra-uge-14-2021