Cyklisternes unoder breder sig i trafikken, og politiet er tilsyneladende magtesløst.Flere af ulovlighederne er til gene og risiko for fodgængerne, som her oplister de ni mest almindelige cyklistsynder.

Cykling er herligt

Frisk luft, motion, ingen forurening, nul P-problemer og en følelse af modernitet. For cykling er meget trendy, og det har gjort cyklisterne til vore egne hellige køer. Desværre har det medført at cyklisterne tillader sig – og slipper af sted med – en række ulovligheder, som både krænker, forskrækker og medfører en reel risiko for både dem selv og de øvrige trafikanter.

Det har fået Dansk Fodgænger Forbund til at kikke nærmere på hvilke ulovligheder de mener det især drejer sig om.

 

-Når vi ser os om i den daglige trafik, er det tydeligt at cyklisterne dels foretager en masse ulovlige handlinger, og dels foretager dem med en selvfølgelighed, der viser at de ikke drømmer om at skulle stå til regnskab for det, hævder Mikael le Dous, formand for Fodgængerforbundet. –Det synes vi er uholdbart, for dels medfører disse ulovligheder både krænkelser, forskrækkelser og ulykker i trafikken, men desuden sender det et yderst nedbrydende signal til resten af samfundet, at så mange personer, uden konsekvens, fuldt åbenlyst kan overtræde loven.

De mest almindelige overtrædelser mener Fodgængerforbundet er:

1) Cykling på fortovet: Krænkende, forskrækkende og risikabelt for fodgængere.

2) Kørsel over for rødt lys: Forvirrende og risikabelt for dem selv og andre.

3) Cykling i fodgængerfelter: Krænkende, forskrækkende og risikabelt for fodgængere.

4) Cykling i forkert vejside: Forvirrende og risikabelt for især andre cyklister.

5) Manglende ringeklokke: Uvarslet og forskrækkende overhaling af cyklister og fodgængere.

6) Cykling i gågader: Krænkende, forskrækkende og risikabelt for fodgængere.

7) Cykling imod ensretning: Forvirrende og risikabelt for dem selv og andre.

8) Manglende lys/reflekser: Forvirrende og risikabelt for dem selv og andre.

9) Manglende tegngivning: Krænkende og forvirrende for alle andre trafikanter. 

 

-Mange af disse overtrædelser kan isoleret set virke små og ligegyldige, men sammenlagt er det en uheldig udvikling, der kan brede sig.

Allerede nu er overtrædelserne så omfattende og dagligdags, at der bør gribes ind langt mere struktureret fra politiets side, mener Dansk Fodgænger Forbund.