Journalister fra fem store britiske aviser og magasiner besøgte for nylig Kongerens Nordsjælland for at skrive om Destinationsudvikling af Kongernes Nordsjællands nye feriekoncepter.

Holdet var også de første til at besøge det nye Søfarts Museum i Helsingør, som først åbner for gæster til efteråret.

Iført hjelme og med forsigtige skridt bevægende en flok britiske journalister sig ned af de skrånende broer og ind i det underjordiske Søfartsmuseum, som endnu ikke er åbnet for gæster.

Her fik de et indblik i udviklingen af det spektakulære museum, der gennem interaktive udstillinger fortæller om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer.

Besøget var et led i en pressetur arrangeret af Destinationsudvikling af Kongernes Nordsjælland, som gennem de seneste to år har arbejdet intenst med udviklingen af nye feriekoncepter. Og presseturen er en ud af flere presseindsatser, som skal sætte oplevelseskoncepterne på landkortet.

De britiske journalister kom for at skrive om bl.a. feriekonceptet ’Kærlighed på Cykel’, en romantisk miniferie, der kombinerer aktiv ferie med kulturelle oplevelser, som allerede har vist sig at være en stor succes på det britiske marked.

På presseturen fik journalisterne en smagsprøve på, hvad konceptet kan indeholde af ferieoplevelser, og det blev godt modtaget af journalisterne, som bl.a. kom fra The Daily Mail, The Sun, The Daily Mirror og The Jewish Cronicle. Projektleder Birgitte Bergman, der guidede de internationale gæster rundt på oplevelsesruten, fortæller om mødet:

- Vores feriekoncept ’Kærlighed på cykel’ har vist sig at være rigtig populært hos de engelske turister. Det har fået endnu flere journalister til at interessere sig for Danmark og Nordsjælland. Derfor er vi glade for at kunne teste feriekonceptet for et engelsk pressehold, siger hun.

På presseturen blev journalisterne også præsenteret for konceptet ’Langs den Danske Riviera’, som har fokus på badebyerne langs Nordsjællands kyststrækning. Derfor blev der også gjort holdt i Gilleleje Havn, som i år fejrer 70 år for redningen af de danske jøder under krigen.

Det var særligt interessant for en af deltagerne Lianne Kolirin, som kom fra ’the Jewish Chronicle’, et magasin der skriver nyheder til det jødiske samfund i England. Journalisten lyttede interesseret til historierne om, hvordan danskerne i samarbejde med Sverige hjalp de danske jøder og frihedskæmpere med at flygte i oktoberdagene 1943.

Og Lianne Kolirin mente, at Nordsjællands riviera- og havnehistorie ville interessere mange engelske læsere.