Med en vækst på 15 procent var 2012 et feriehusår, der slog alle rekorder. Nordsjælland ligger samtidig langt over landsgennemsnittet, der oplever en vækst på kun 1,7 procent.

 

Sidste år havde Nordsjælland 420.008 feriehusovernatninger. Det er en stigning på 15 procent fra 2011, og det største antal feriehusovernatninger, der nogensinde er registreret i Nordsjælland. Væksten skyldes både at flere danskere valgte at holde ferie i Danmark igen i år. Men i høj grad også at tyskerne for alvor har taget Nordsjælland til sig som feriehusdestination:

 

- 126.583 feriehusovernatninger eller en stigning på 23 procent er imponerende tal fra det tyske marked. Det siger noget om, at tyskerne nu endelig har fået øjnene op for, hvad vi har at tilbyde her i Kongernes Nordsjælland langs Den Danske Riviera. Gennem flere store kampagner i både Tyskland og Sverige har VisitNordsjælland, VisitOdsherred og Scanlines markedsført oplevelsesruten Den Danske Riviera som EU Destinationsudviklingsprojektet har skabt i samarbejde med destinationens aktører.

 

Så jeg tilskriver i høj grad vores udbredelse af Riviera’en æren for den massive tyske interesse, siger Dorte Kiilerich (foto), direktør for VisitNordsjælland, der heller ikke lægger skjul på, at hun er begejstret for den svenske fremgang.

 

- En vækst på 51 procent fra det svenske marked er bestemt også noget vi kan være taknemmelige for. Også her er Den Danske Riviera blevet en del af de svenske feriehusgæsters bevidsthed.
De ved nu, at vi - tilsammen med Odsherred - har 230 km kyststrækning, der bl.a. består af Tisvildeleje, Hornbæk, Gilleleje, Liseleje og Humlebæk, hvor de kan leje velbeliggende og autentiske danske sommerhuse. Det er disse badeferiebyer, der ligger som perler på en snor og kendetegnes ved, at de tilbyder mange forskellige events og attraktioner, som giver turisten et bredt udbud af oplevelser sommeren over, siger Dorte Kiilerich.
Størstedelen af overnatningerne står vækstlokomotiverne Gribskov (247.227) og Halsnæs Kommune (65.520) for.