Diabetesforeningen for Hørsholm-Fredensborg indbyder til et spændende foredrag med læge dr. med Mari-Anne Gall der er international medical vice president i Novo Nordisk og en af den med vidende inden for diabetes forskning og behandling. Mari-Anne Gall fortæller om bugspytkirtlen og dens funktion i type-1 og type-2 diabetes – hvorfor og hvornår insulinbehandling er nødvendig, skriver webavisen www.seos.nu 

Mari-Anne Gall besøgte Diabetesforeningen i Hørsholm, da den var nystartet tilbage i 2010, dengang fortalte hun om senkomplikationer til et meget velbesøgt møde på Selmersbo. ”Lige siden har hun stået på bestyrelsens ønskeliste, nu er det endelig lykkedes at få hende tilbage” fortæller formand og initiativtager til lokalforeningen Jerry Ritz og fortsætter: ”Mari-Anne er en formidabel og inspirerende formidler af stof som kan være tungt og svært tilgængeligt for menigmand. Vi oplever i disse år at diabetikere og deres pårørende søger viden for at forstå og leve bedre med den kroniske sygdom”.

Bugspytkirtlen producerer insulin, et vigtigt produkt i din dagligdag, så hold godt øje med din insulinproduktion. Hvis man danner for lidt insulin, kan man blive ramt af sygdommen Diabetes mellitus. Ved denne lidelse er de insulinproducerende celler helt eller delvis ødelagt. Man har fået sukkersyge.

Det spændende foredrag finder sted mandag den 19. februar kl. 19 i den store sal i Hørsholm Sognegård, efter foredraget og en kort pause afholder foreningen sin ordinære generalforsamling.

”Siden Mari-Anne gæstede os for snart otte år siden, er vi blevet en meget større forening derfor har det også været nødvendigt at finde et større lokale, så vi kan give plads til flere medlemmer og andre interesserede” siger Jerry Ritz – og tilføjer ”at man ikke skal vente for længe med at tilmelde sig, da pladserne bliver fordelt efter princippet først til mølle”.

Lokalforeningerne for Fredensborg og Hørsholm blev for 3 år siden lagt sammen efter medlemmernes ønske, så foreningen i dag har over 800 medlemmer og dækker begge kommuner.

Mari-Anne Gall har taget den skandinaviske specialistuddannelse i endokrinologi i Norge. Inden hun kom til Novo Nordisk, var hun i en årrække ansat på Hvidøre Hospital, senere Steno Diabetes Center, og er forfatter til utallige videnskabelige publikationer.

Dato: Mandag, den 19. februar 2018 kl. 19.00

Sted: Hørsholm Sognegård, Barakstien 2, 2970 Hørsholm indgang fra Ridebanen

Det er gratis at deltage for medlemmer, andre skal betale kr. 75 som dækker et intro-medlemskab for hele 2018 og en gratis kogebog. Tilmelding er nødvendig og skal ske på e-mail til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 45 86 66 55 hvorefter man modtager bekræftelse som adgangsbevis.