Danskere, der lejer feriebil i udlandet, vælger tit at købe en tillægsforsikring, som dækker udgiften til selvrisikoen ved skader på bilen. Men for mange danskere med en rejseforsikring er selvrisikoen i forvejen dækket ved de fleste skadetyper

Går du med livrem og seler, når du lejer bil i udlandet? Så betaler du måske også for en forsikring, der dækker mere end du har behov for. 

Ved billeje på ferierejsen i udlandet er forsikring mod tyveri, buler og andre skader som regel med i lejeprisen. Men så er der det med selvrisikoen i tilfælde af en skade. Den kan være ret høj, og det får rigtig mange danskere til at købe en tillægsforsikring hos biludlejeren, der netop dækker selvrisikoen i tilfælde af skade.

Men for mange er det værd at overveje om den ekstra dækning mod selvrisiko er nødvendig.

”De fleste danske forsikringsselskabers rejseforsikringer dækker også udgiften til selvrisiko for større skader på bilen, dog ikke ridser og mindre lakskader. Det skal du have med i overvejelserne, når du planlægger bilferien i udlandet og booker lejebilen,” siger salgschef Jimmy Andersen fra Topdanmark i Helsingør.

Tjek din rejseforsikring
Den nemmeste måde at tjekke hvordan din rejseforsikringen dækker selvrisikoen ved skader på lejebiler i udlandet, er ved at læse dine forsikringsvilkår.

Her vil det typisk fremgå, at forsikringen dækker så længe lejeaftalen med udlejningsfirmaet er overholdt, herunder at føreren af bilen har ret til at køre bilen. Eventuelle undtagelser i dækningen, som fx ridser og lakskader, vil også fremgå.

”Hvis du på forhånd tjekker om din rejseforsikring dækker selvrisiko ved skade på lejebiler, og det viser sig, at der er en dækning, som du føler passer til dit behov, kan du se bort fra det felt på lejekontrakten. Så undgår du at betale for en overflødig forsikring,” siger Jimmy Andersen.

Husk dokumentation og bilag
Oplever du at få en skade på din lejebil i udlandet, og din rejseforsikring dækker udgiften til selvrisikoen, skal du selv betale selvrisikoen til udlejningsfirmaet. Når du kommer hjem, så anmelder du skaden til dit forsikringsselskab og afleverer bilag og dokumentation for skaden.

Gode råd - når du lejer bil i udlandet:
Inden du kører i udlejningsbilen, bør du gøre dette:
· Læs kontrakten grundigt – spørg udlejer, hvis du er i tvivl om noget
· Undersøg bilen for buler og skader – tag fotos og informér udlejeren, hvis du finder skader
· Tjek at bilen er udstyret med lovpligtigt sikkerhedsudstyr – trekant, veste mv.
· Sørg for at have telefonnummer på udlejningsfirma, lokalt politi og redningshjælp mv. tastet ind i din mobiltelefon
· Er der gps i bilen, så indtast din destination før afgang

Fakta:
Spanien er det ferieland, hvor Topdanmark i 2016 hyppigst dækkede kundernes udgift til selvrisiko ved skade på en lejebil.

Se Top 10 her:

1: Spanien
2: Danmark
3: Frankrig
4: Italien
5: USA
6: Storbritannien
7: Grækenland
8: Tyskland
9: Portugal
10: Canada