Humoristisk foredrag med Linda Winding på Louiselund


Linda Winding, der har haft diabetes i 18 år, fortæller på en levende, engageret og humoristisk måde, hvordan man tackler livet, hvordan man griber den udfordring, det er at få en kronisk sygdom og hvordan man konstruktivt kommer videre.

"For mig er det megavigtigt, at også vi diabetikere giver den gas og lever livet, som vi gerne vil", siger Linda Winding.


Diabetes Lokalforeningen i Hørsholm-Fredensborg har inviteret Linda Winding til at komme og fortælle om livet med en kronisk sygdom. Det sker tirsdag den 8. marts på Louiselund Sundhedscenter i Cafeen ved indgang 9.

Lindas lillebror (type-1 m.m.) døde kort tid efter hun fik konstateret sygdommen. Det var et kæmpe chok. Diabetesbyrden kan føles tung, men Linda oplever sygdommen som en ”følgesvend” hun ikke vil være foruden, for hun har lært en masse.

”Vi skal huske at leve livet, og diabetes er ingen hindring for, at man kan forfølge sine drømme i forhold til at rejse verden tyndt, feste og danse natten lang og stifte en familie” siger Linda Winding.


Aftenens oplæg bliver humoristisk og med mange personlige historier, så du kan få dig et godt grin og spejle dig i Lindas måde at gribe livet an på.


Linda vil fortælle om, hvordan hun og familien tacklede hendes diabetes under deres lange rejser til Sydamerika, Afrika og Kina, og om at slæbe en hel taske med diabetesgrej med fra hotel til hotel!

Hvad gør du, når din livsvigtige insulin fryser, og du ikke ved, om du kan købe noget nyt?


Linda elsker at give den gas, drikke gin & tonic og danse hele natten, men kan man virkelig det, når man har diabetes?

Hvad skal man være opmærksom på, og hvordan reagerer kroppen på alkoholen?


”Jeg brænder rigtig meget for at skabe fokus på de besværlige aspekter ved vores livslange kroniske sygdom. Kom og vær med” siger Linda Winding.


Formand for Diabetes Lokalforeningen Jerry Ritz:

”Jeg har oplevet Linda for nylig, da hun holdt foredrag i en anden lokalforening syd for København, og jeg må sige at hun er en festlig pige.

Bare fordi det handler om livet med en alvorlig kronisk sygdom, behøver det ikke at være kedeligt”.

Foredraget henvender sig både til type-1 og type-2 diabetikere og pårørende.

Alle er velkomne det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.

For at få en afgangsbillet skal man maile til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller til formanden på telefon 45 86 66 55.


Dato/Tid: Tirsdag den 8. marts 2016 kl. 19.00 – ca. 21.00
Sted: Louiselund – Café Louise, Louiselund indgang 9, 2970 Hørsholm
Tilmelding: Det er gratis at deltage, adgangsbilletter skal bestilles på
mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 45 86 66 55


FAKTA OM DIABETES
Der har været en voldsom stigning af Diabetespatienter, der er nu næsten 400.000 danskere som er diagnosticeret med Diabetes.

250.000 danskere ved endnu ikke, at de har type 2-diabetes.

Sidste opgørelse fra 2012 viste, at der var 3271 diagnosticerede i Hørsholm og Fredensborg kommuner tilsammen.

750.000 danskere skønnes at have forstadie til diabetes (prædiabetes).

1 ud af 18 danskere har diabetes. I gennemsnit får 79 danskere hver dag konstateret diabetes.

Antallet af diabetikere er fordoblet på 10 år.

Formand for Lokalforeningen er teater-og musikproducent Jerry Ritz, som han i 2009 var initiativtager til at stifte.

I januar 2015 blev Hørsholm-lokalforeningen fusioneret med Fredensborgs lokalforening, så foreningen nu dækker begge kommuner og har omkring 800 medlemmer.