Så blev det snevejr igen – til stor forbavselse for mange, der normalt ikke interesserer sig for, hvad der sker uden for deres egen ligusterhæk.

Til gengæld til glæde for børnene, der kan finde kælkene frem.

 

Men hvilke pligter har en grundejer egentlig?

Vi har konsulteret Dansk Byggeri, hvor arbejdsmiljøchefen, Mette Møller Nielsen, udtaler:

"Alle grundejere skal rydde sne på fortove og trapper, som grænser op til offentlig vej snarest efter sneen er faldet. Det vil sige, at områderne skal være ryddet for sne og saltet mellem klokken syv og klokken 22 mandag til lørdag.

Om søndagen kan du sove en time længere, for her skal der være ryddet mellem klokken otte og klokken 22".

Hvordan den enkelte grundejer, som jo nok har travlt om morgenen med at spise morgenmad, køre ungerne i børnehave eller skole og andre daglige opgaver, vil passe sine pligter som grundejer, skal vi ikke komme med gode råd om.

Men hvis man vil være sikker på, at der ikke ligger et bødeforlæg, når man kommer hjem fra arbejde, hvis man ikke nåede at skovle sne om morgenen, så skal man nok tjekke vejrudsigten om aftenen, inden man går i seng. Den nye sne er let at fjerne, medens den kræver mere muskelkraft, når den er blevet til is.

Og så har vi slet ikke nævnt, at der kan blive tale om et erstatningsansvar af dimensioner, hvis en borger falder på netop dit fortov og pådrager sig skader, der medfører hospitalsindlæggelse m.m.

Derfor, kære grundejer: Hav din sneskraber parat – og helst også salt, så er du rustet til at gå den danske vinter i møde. Og tænk på de svage trafikanter, som gerne skulle kunne gå sikkert på dit fortov.