Nordsjællandske Diabetesforeninger indbyder sammen med Hørsholm Kommune til spændende foredrag i om sundhed og motivation.


Ernæringsekspert, foredragsholder, forfatter TV-vært Christian Bitz kommer til Hørsholm, hvor han torsdag den 8. oktober kl. 19.30 i Trommen på underholdende vis giver konkrete redskaber til at opnå den sunde livsstil, helt uden løftet pegefinger.

Herudover giver Christian Bitz den motivation, der skal til hos den enkelte, så han eller hun kan nå sit mål!

norgepiller.com/lyrica/


Christian Bitz er én af Danmarks mest populære foredragsholdere. Hans mission er klar: Sundhed skal smage og føles fantastisk og ikke baseres på hokus-pokus-helse eller asketiske kostprincipper.

Sundhed tager udgangspunkt i den enkelte, der med små realistiske ændringer kan blive sundere og gladere. Det er ikke en revolution. Det er sundhedsrealisme. Christian er uddannet cand.scient. i human ernæring og forskningschef på Herlev Hospital.

Hans fem bøger har alle toppet bestsellerlisterne og er desuden udgivet i flere lande. Christian har tidligere været fast ekspert på TV2’s Go’ Morgen Danmark, ernæringsekspert og vært på DR’s forbrugerprogram ” Madmagasinet Bitz & Frisk” og klummeskribent i Berlingske.


Luk munden og let røven
Christian Bitz udtalte i et interview for nylig: ”Vi søger hele tiden de lette løsninger, og de dukker konstant op. Så er der ‘raw food’, ‘kernesund familie’, ‘detox’-kure og kendte mennesker, der konstant er på en eller anden kur. Vi køber piller og apparater, så vi kan skide fedtet ud, samtidig med at vi ligger på sofaen og spiser chips”, siger han og fortsætter: – ”Vi sætter lighedstegn mellem sundhed og det at være slank. Men jeg har set masser af usunde tynde og sunde buttede. Det handler om at få noget ud af sundhed; livsglæde, bedre sex – hvad som helst. Og ikke kun at tabe sig. Så luk munden og let røven”.


Arrangementet i Trommen er det fjerde arrangement i den serie af tværkommunale-arrangementer som startede tilbage i 2012, da en række Nordsjællandske Diabetes Lokalforeninger gik sammen om at præsenterer Morten Grunwald. Siden har foreningerne i Allerød, Hillerød, Gribskov, Helsingør, Fredensborg samt Hørsholm gået sammen om et årligt arrangement. Der har resulteret i Chris MacDonald i Helsingør og Professor Bente Klarlund i Hillerød.


Jerry Ritz der er formand for Diabetesforeningen i Hørsholm-Fredensborg siger: ”Vi vender nu tilbage til Trommen i Hørsholm, der var rammen om det første tværkommunale arrangement for 3 år siden. I lokalforeningen er vi meget glade for at Hørsholm Kommune er vært for arrangementet, vi ved fra al forskning hvor vigtig det er at give diabetikere - og de mange som er i risikogruppe for af får diabetes type-2, motivation til at ændre levevaner og komme i gang med kostændringer og motion”.
Patientinddragelse og egenomsorg


Diabetesforeningens landsformand Truels Schultz, tidligere Borgmester i Assens, vil indlede aftenen med en kort orientering om de sidste nye tiltag på diabetesområdet. Truels Schultz siger: ”Jeg glæder mig til at komme til Nordsjælland og høre Christian Bitz, som jeg tror vil være meget inspirerende.

En af de måder vi kan vende kurven med stadig flere diabetikere er bedre patientinddragelse og egenomsorg på et tidlige tidspunkt, kost og motion er de to vigtigste faktorer til at leve et godt liv med og uden diabetes”.


Billetsalget er netop startet på Billetten.dk på tlf. 70 20 20 96 eller i Trommens servicebar (hverdag kl. 11-18, lørdag kl. 10-14).


I forbindelse med arrangementet tilbyder kulturhuset Trommens café ’Spisetrommen’ kl. 18.00 en 2-retters menu til særpris kr. 160,- kr. pr. person. Forret: Rillette af laks og røget torsk med krydderurtesalat og syltede fennikel - Hoveret: Gammeldags oksesteg med ovnstegte rodfrugter & kartoffelmos


Dato/Tid: Torsdag, den 8. oktober 2015 kl. 19.30 (spisning fra kl. 18.00)


Sted: TROMMEN, Bibliotekstorvet 1, 2970 Hørsholm


Arr.: Diabetes Lokalforeningerne i Hørsholm-Fredensborg, Allerød, Gribskov, Helsingør og Hillerød i samarbejde med Hørsholm Kommune