Vinterferien er i fuld gang, og det betyder ferie for mange skolebørn og deres forældre.

Men noget tyder dog på, at mange danske forældre med børn i skolealderen bliver hjemme i Danmark her i ferien og derimod planlægger at rejse til udlandet på andre tidspunkter end skolernes officielle ferieuger.

Blandt andet for at spare penge og for at undgå for mange turister på ferien. Det viser en ny undersøgelse foretaget af hoteleksperten Hotels.com blandt mere end 1.000 danskere.

I mange år har danske forældre planlagt at rejse med deres børn i skolernes officielle ferieuger, og man kunne derfor tro, at de alle valfarter på ferie her i skolernes vinterferie.

Nye tal viser dog, at mere end hver fjerde danske forældre (29 pct.) med børn i folkeskolen planlægger at tage børnene med på ferie uden for folkeskolernes officielle ferieuger i løbet af skoleåret 2014/2015.

Det viser en ny undersøgelse fra hoteleksperten Hotels.com blandt flere end 1.000 danskere.

Pengepungen trækker

Blandt de adspurgte forældre med børn i folkeskolen, der planlægger en ferie uden for børnenes skoleferie, er valget i høj grad økonomisk betinget. Således svarer størstedelen, at de rejser på dette tidspunkt for at spare penge (60 pct.).

Knap hver fjerde af forældrene rejser uden for de officielle skoleferieuger for at give børnene en ekstra ferie (23 pct.), mens stort set samme andel rejser uden for de gængse skoleuger for at undgå for mange turister på ferien (22 pct.).