Et af verdens største triatlonstævner kører søndag den 21. august gennem Fredensborg Kommune og trafikken kan blive påvirket i landdistrikterne, Karlebo, Grønholt, Lønholt, Langstrup og Strandvejen i Humlebæk og Nivå..

Kommunerne på Nordsjælland har gode muligheder for at løse flere kommunale opgaver i samarbejde med private virksomheder. Sådan lyder budskabet fra Dansk Industri, der har gennemgået de nyeste tal på området og sendt et brev til samtlige byrådspolitikere i landsdelen.

Trafikanter i København og Nordsjælland kan forvente ekstra rejsetid, når det professionelle cykelløb for kvinder "Tour of Scandinavia" tirsdag den 9. august har start i Danmark og blandt andet køre igennem Fredensborg.

Tour of Scandinavia – “Battle of the North” er navnet på et World Tour cykelløb for kvinder – med 6 etaper gennem 3 nordiske lande – fra Kongens Nytorv i København, via Fredensborg til Helsingør, langs Sveriges vestkyst, over de norske fjelde, frem til mål i Halden, Norge. Næsten 1.000 kilometer med deltagelse af hele verdenseliten indenfor kvindecykling. De kan opleves live på de nordsjællandske landeveje den 9. august 2022.

Fredag d. 1. juli afvikles enkeltstarten i Tour de France Grand Départ i København. Det vil påvirke trafikken og parkeringsforholdene i og omkring København markant fra mandag d. 27. juni kl. 20.00 til lørdag d. 2. juli kl. 16.00. Så skal du mod hovedstaden, er det en god idé at orienterer sig først og planlægge sit ærinde.

I 2021 kom den nordsjællandske turisme tilbage på omgangshøjde fra før Corona-krisen, endda med rekordmange gæsteovernatninger på næsten en million. Og det til trods for at de udenlandske turister udeblev, og at kulturlivet var lukket store dele af året.

Banedanmark går i maj måned i gang med et omfattende sporarbejde mellem Glostrup og Høje-Taastrup, og det betyder ændringer for togdriften på det meste af Sjælland. Hos Lokaltog ændres køreplanerne for Odsherredsbanen, Tølløsebanen og Lille Nord.

Borgernes tilfredshed med kommunernes arbejde og lokaldemokratiet er generelt stigende. Stigningen er størst hos borgerne i de kommuner, der blev sammenlagt ved strukturreformen i 2007. Her har borgernes tilfredshed ellers været dalende i flere år, men nærmer sig nu niveauet i ikke-sammenlagte kommuner.

I 2021 blev det kendt, at knap 200 borgere i Korsør var blevet forgiftet med fluorstoffet PFOS, efter de havde spist kød fra græssende kvæg tæt på byens brandskole, som i årtier havde brugt brandskum med PFOS. Siden har der været fokus på området andre steder i landet. I Region Hovedstaden er der kendskab til 41 brandøvelsespladser, hvor der kan være brugt brandskum med PFOS. To af disse området forefindes i Fredensborg kommune.

Mens Hillerød har barberet seks dage af sagsbehandlingstiden sammenlignet med sidste år, går det den modsatte vej for mange andre kommuner i Nordsjælland. I Allerød Kommune er sagsbehandlingstiden fordoblet. Flere nordsjællandske kommuner bør sætte mere fart sagsbehandlingen, mener DI Byggeri Nordsjælland.

Turisterhvervet har været hårdt ramt af Corona, men nu er der optimisme at spore. Nye tal for 2021 viser det bedste turismeår nogensinde målt på overnatninger, det skriver Visit Nordsjælland i en pressemeddelelse.

Nordsjællands Brandvæsens vagtcentral passer nødkald for en lang række kommuner, og søndag formiddag modtog vagtcentralen et nødkald fra en borger. Ved brandvæsnets ankomst viste det sig, at der var opstået ild i kvindens seng. 

Mange togpendlere har det seneste tid oplevet ændret togtider på Lokalbanen. Det skyldes corona-relaterede fravær blandt personalet og driftscentralen i Hillerød er fortsat påvirket. Den allerede reducerede drift på de nordsjællandske lokalbaner forlænges derfor yderligere i to dage. For at mindske generne for kunderne suppleres med togbusser 5. og 6. januar 2022.