Tirsdag den 16. juni 2020 kl. 15.00 er der premiere på en ny udsendelse på Jazzkanalen. Programmets vært bliver den kendte jazz entusiast Thorbjørn Sjøgren fra Espergærde.

Thorbjørns CV inden for jazz er alenlang. I perioden 1970 til 2009 var han musik bibliotekar samt jazzskribent på Politiken fra 1994 til 2002. Han har været medredaktør på Politikens Jazzleksikon og bogen om NHØP, samt skribent ved Jazz Special siden starten i 1992.

Han har haft en foredragsvirksomhed gennem de seneste 20 år og kan er ikke ukendt med radio, da han i 1987 startede på Radio Jazz i København.

Thorbjørn er i det hele taget jazzmenneske med hud og hår siden han var 10 år. Han har en speciel forkærlighed for swing, bebop og jazzsang men ellers har han en rimeligt bred smag, rent jazzmæssigt, med undtagelse af den elektriske jazz-rock og fusionsmusikken.

Thorbjørn er privat gift, har tre sønner og fire børnebørn. Den første udsendelse bliver tirsdag den 16. juni 2020 kl. 15.00 og vil være en portrætudsendelse om den svenske sangerinde Monica Zetterlund. Det bliver en udsendelse i 2 dele. Hvor del 2 bliver sendt den 23. juni ligeledes kl. 15.00. Herefter fortsætter Thorbjørn fast hver tirsdag kl. 15.00 typisk med temaudsendelser. Thorbjørns har et motto der er Motto: Jazz er godt, meget jazz er meget godt.

Nordsjællands Jazzradio

Jazzkanalen sender på FM 104,3 MHz fra Fredensborg og kan høres i store dele af Nordsjælland og har specialiseret sig i at lave jazzradio og kommer ud til det voksne publikum.

Jazzkanalen – Nordsjællands Jazzradio, sender mandag til fredag klokken 12.00 – 18.00 (mandag dog allerede fra kl. 11) på Fredensborg frekvensen FM 104,3 MHz. Og kan også høres på, DAB+ Nivå-sendenet og som online-streaming på nettet, de fleste radioapps som for eksempel mereradio.dk der findes i google play og itunes og så kan man også modtage Jazzkanalen på mange wifi radiomodtagere. Man kan også lytte med via hjemmesiden www.jazzkanalen.dk