Torsdag den 21. maj 2020 kl. 15.00 er der premiere på en ny udsendelse på Jazzkanalen. Programmets vært bliver den kendte jazz bassist Jens Sølund, der i 20 år spillede i Papa Bue viking Jazzband.


Jens Sølund der bliver 75 sidst på året, begyndte allerede som 10-årig at spille violin og skiftede til kontrabas som 14-årig. Som 16-årig blev han medlem af Henrik Johansens Jazzband og har siden spillet med en hel stribe danske jazzorkestre her i blandt Papa Bue's Viking Jazzband. Det blev til optræden i mere end 30 lande i fem verdensdele og til flere end 40 lp'er. Ikke mindst orkestrets instrumentale udgaver af "Olsenbanden", "Schlafe Mein Prinzchen", "Nyboders Pris" og "Sidder på et værtshus" med orkestrets banjospiller Bjarne Liller som sanger, er blevet klassikere.

Jens er forsat en del af det pulserende jazz-miljø i Danmark og stadig musikalsk aktiv. Han udgav i 2017 en bog om tiden med Papa Bue der indeholder et væld af bizarre og skæve anekdoter og oplevelser fra livet på og uden for scenen. Og nu kan han opleves på Jazzkanalen som radiovært.
Den første udsendelse bliver bragt torsdag den 21. maj kl. 15.00 med genudsendelse mandag den 25. maj kl. 12.00 og tirsdag den 2. juni kl. 15.00. Udsendelsen omhandler hele hans karriere, lige fra den spæde start med violinen og den første bas, som han fik i konfirmationsgave. De første live-jobs, pladeindspilninger og meget mere. Det bliver en time i selskab med dansk jazz-historie.


Senere i juni vender Jens Sølund tilbage i æteren med en udsendelse om Papa Bue´s Viking Jazzband – en udsendelse, der nok bliver fuldt op med flere, da der er så mange gode oplevelser, anekdoter og musik at berette om. Den udsendelse vil også blive bragt en gang om ugen i tre uger så samme ugedage og klokkeslæt som den første udsendelse.

Nordsjællands Jazzradio

Jazzkanalen sender på FM 104,3 MHz fra Fredensborg og kan høres i store dele af Nordsjælland og har specialiseret sig i at lave jazzradio og kommer ud til det voksne publikum.

Jazzkanalen – Nordsjællands Jazzradio, sender mandag til fredag klokken 12.00 – 18.00 på Fredensborg frekvensen FM 104,3 MHz. Og kan også høres på, DAB+ Nivå-sendenet og som online-streaming på nettet, de fleste radio apps og wifi radiomodtagere. Man kan også lytte med via hjemmesiden www.jazzkanalen.dk