Ved lanceringen i september 2019 af app´en mereRadio blev alle de danske nationale og lokale kommercielle stationer samlet på en fælles distributionsplatform. Nu er der også givet mulighed for at de mange mindre ikke-kommercielle kanaler bliver tilgængelige i tjenesten, her i blandt Sendesamvirket i Fredensborg for Radio Humleborg og Jazzkanalen..

SAML (Sammenslutningen af Medier i Lokalsamfundet) og mereRadio har indgået et samarbejde om at distribuere de lokale ikke-kommercielle radiostationer De første seks stationer og sendesamvirker er allerede tilgængelige og mange flere vil blive tilføjet i løbet af sommeren.

Ikke-kommersielle
Disse ikke-kommercielle stationer kan allerede lyttes til via mereRadio:

- Sendesamvirket Djurslandskanalen
- Voksenradio DK - Frederikshavn Lokalradio
- Hvidovre Nærradio
- Sendesamvirket i Fredensborg for Radio Humleborg og Jazzkanalen
- Radio Jazz København
- Frederikshavn Cultur og Musik Radio Vendsyssel FM

- Ikke-kommercielle lokal radiostationer er vigtige for mangfoldigheden, ytringsfriheden og demokratiet. SAMLs oppgave er at sørge for bedst mulige vilkår for de lokale medier, vi er derfor glade for samarbejdet med mereRadio, så de lokale stationer bliver mere tilgængelige for lytterne, siger Sekretariatsleder i SAML, Gitte Thomsen.

Danske radiolyttere kan benytte tilbuddet gennom mereRadio appen og mereRadio.dk, men også via smartspeakers som Sonos, Bose og Google Home, samt i bilen via Apple CarPlay og Android Auto.

- Vi er meget tilfredse med at kunne tilbyde et endnu større udbud af dansk radioindhold, specielt i disse tider, hvor danskerne søger mere lokal information end nogensinde, siger Formand for mereRadio, Direktør i Danske Medier, Marianne Bugge Zederkof.

Stationsleder Kurt Kammersgaard fra Radio Humleborg og Daniel Jørgensen fra Jazzkanalen er meget glade for at kunne tilbyde lytterne denne mulighed. - På den måde kommer vi ud på flere platforme. Da vi startede med at sende radio i 1988, kunne man kun modtages på en traditionel FM radio, i dag, kan man også modtage radio på både sin smartphone, via en DAB radio, på computeren, sin tablet og mange smarthøjtalere med wifi, så det er vigtigt for alle at vi sender, der hvor lytterne er, siger Daniel Jørgensen fra Jazzkanalen.

- På mereradio kan man også lytte vores lokale magasinprogram Morgenkrydderen som podcast, her ligger udsendelser tilbage fra sommeren 2019. Så her er godt arkiv af lokale interviews også for eftertiden, fortæller Kurt Kammersgaard fra Radio Humleborg, der selv har været vært på udsendelsen siden starten af Radio Humleborg i 1988.

Prøv  her eller download app´en i googleplay eller appstore.