I anledningen af Radio Humleborgs 25 års jubilæum, der blev fejret den 22. marts i lokalerne i Fredensborghusene, vil dagen, som er den 26. marts blive markeret med lancering af en helt ny hjemmeside for Humleborg Online på adressen www.humleborg.dk

Lanceringen planlægges at gå online klokken 13.00 - da det er det klokkeslæt hvor radioen startede med at sende ud på fm 104,3 mhz i 1988.

Den nuværende hjemmeside, har efterhånden mere end 10 år på bagen og meget er sket siden den gang. Teknikken bag hjemmesiden er blevet moderniseret og mulighederne er desuden også blevet mere up-to-date.


Den nye hjemmeside ændres fra den forældende asp kodning, som faktisk ikke længere understøttes af flere moderne browsere, til en php kodning i det populære Joomla system.

Den ny hjemmesiden vil desuden give mulighed for at læserne kan kommenterer på artikler, man kan e-mail interessante artikler til venner og bekendte og så vil der være en dedikeret site til mobil og tablet. Læserne vil heller ikke blive væk på siden, da der vil være en stifinder, så man hele tiden kan klikke sig tilbage til en sektion eller til forsiden.

Læserne vil nok også opleve at der kan komme flere billeder på artiklerne, da denne funktion er nemmere at komme til i Joomla, og der kan linkes op mellem relaterede artikler.

Hvis man som læser, ønsker at kommenterer på noget af indholdet, vil man kunne gøre det på en del af artiklerne. Her skal man som bruger, indtaste nogle oplysninger samt en sikkerhedskode. Dette er vigtigt for at imødegå spam og uønsket indhold. Humleborg Online måtte for et par år siden lukke, et ellers populær debatforum ned, netop for uønsket spam.

Radioens frivillige medarbejdere benytter samtidig lejligheden til at "rydde op" i indholdet. Således at den ny side, kommer til at virke mere overskuelig og elegant. Den gamle side kunne godt have tendens til at være rodet og fuld af forældet og udateret indhold.

Det meste af indholdet på hjemmesiden er på plads og klar til at komme online, dog er der stadig et par moduler der måske stadig ikke er helt på plads til lanceringen. Det gælder for eksempel for "Nyhedsbrev-modulet", dog regner vi med at kunne udsende nyhedsbrev via det gamle modul ind til den nye funktion er klar.

Hvis nogle af de faste læsere af hjemmesiden, har lavet en favoritlink på sin egen computer, kan det blive nødvendigt at man som læser laver en ny link for at man kan se den ny hjemmeside, eller at man blot skal opdaterer siden, når man besøger den. Dette gøres nemmest ved at trykke på knappen F5, på sit tastatur, hvis man benytter en almindelig PC.

Den "gamle hjemmeside" vil dog fortsæt leve online. Her findes mere en 10.000 artikler som desværre ikke umiddelbart kan implementeres i det nye system, så for at historikken ikke forsvinder, kan man via et banner-link klikke sig frem til den.

{jcomments on}