Kom til koncert med duoen Jane & Shane, der levere en ekstraordinær musikalsk oplevelse. Duoen er begavede musikere og spillemænd, der med medrivende energi skaber magiske øjeblikke, når de bringer deres forførende britiske folkemusik på scenen. Jane & Shane kan opleves søndag den 11. oktober kl. 16.00 på Nødebo Kro

Siden de mødte hinanden for over ti år siden har den engelsk/irske duo Jane & Shane skabt magiske øjeblikke for deres koncertpublikum og forført tilhørerne med deres tryllebindende spilleglæde på scenen. Engelske Jane Clark (violin) og irske Shane Donnelly (guitar og vokal) har deres musikalske afsæt i den britiske folkemusik. En musiktradition der har præget dem siden barnsben, og som derfor ligger dybt forankret i deres personlighed og musikalske stil. Når de går på scenen, er deres energi og ubetingede tilstedeværelse så overbevisende og intens, at det er umuligt ikke at lade sig rive med og føle musikkens energi forplante sig i krop og sjæl.

Duoen mødte hinanden i København tilbage i 2000, og Danmark har siden da dannet rammen om deres musikalske aktiviteter. De brød for alvor igennem, da sangeren og satirikeren Niels Hausgaard i 2003 inviterede dem med i sit show og erklærede sin fascination af duoens musik- og scenekvaliteter med ordene: "engelske Jane og irske Shane er ikke bare gode musikere og spillemænd; de er begavede underholdere i absolut særklasse”.

Siden gennembruddet i 2003 er Jane & Shanes karriere accelereret til ekspresfart, og de har efterfølgende trukket fulde huse ved de mange koncerter, de har spillet rundt om i Danmark. Også på deres 3 albumudgivelser – senest ”Smile” fra 2010, hvor de krydrer den traditionelle britiske folkemusik med en jazzet sound - er deres kendetegnende engagement smittende.

DR har haft øje for duoens store scene- og musikkvaliteter, og de blev derfor inviteret til at spille ved de traditionsrige Ledreborg Slotskoncerter i sommeren 2009 sammen med DR’s Underholdningsorkester, og i 2013 spillede de 9 nytårskoncerter med Underholdningsorkestret rundt om i Danmark. I april 2013 turnerede de for første gang med John Sheahan fra den legendariske gruppe The Dubliners. Jane Clark har ofte været inviteret til at spille med The Dubliners i både ind- og udland.

Jane & Shane har meget at byde på, og deres koncerter er en oplevelse ud over det sædvanlige. Det ved vi også i Nødebo, hvor de optrådte første gang for to år siden. De skulle være kommet igen i april i år, men koncerten blev udsat på grund af corona epidemien. Forsamlingshuset Nødebo kro oplyser at de i skrivende stund ikke ramt af corona-begrænsninger, da der er tale om en koncert hvor man isdder ned på rækker.

Der er begrænset plads i salen, så derfor anbefales det at købe billet i forvejen på www.noedebo-kro.dk