Tag familien eller en ven under armen, find nytårshatten frem eller et andet strejf af festlig påklædning og byd det nye år velkommen med en 'sammen hver for sig' oplevelse i Fredensborg den 31. december 2020. 

"Det har været super dejligt at se den store tilslutning til Tour de Fredensborgs nytårsløb i Fredensborg de seneste år. Jeg håber derfor, at mindst ligeså mange bakker op om årets 'nytårstour' - selvom det på grund af coronasituationen desværre kommer til at foregå 'sammen hver for sig' denne gang", siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Tag touren hvor du bor - når det passer dig


For at undgå sammenstimlen med mange hundrede mennesker i Slotshaven, hvor løbet normalt starter fra, opfordrer borgmesteren til to ting: At du selv vælger et starttidspunkt i løbet af dagen, og at du selv vælger din rute der, hvor du bor.

Du kan tilmelde dig to forskellige distancer - 5 eller 10 km - og det er naturligvis også helt frit om turen tilbagelægges i gang eller løb.

Fritids- og Idrætsudvalget støtter Tour de Fredensborg økonomisk, og udvalgsformand, Kristian Hegaard mener, at det er vigtigt at holde fast i den gode tradition, selvom fremgangsmåden bliver noget anderledes i år:


"Indtil vi igen kan mødes i store fællesskaber, må vi forsøge at gøre det hele så festligt og godt som muligt med dem, som vi er nærmest. Og så må vi gøre mest muligt for at skrue op for tourens virtuelle fællesskab".

Lodtrækning om præmier

At skrue op for det virtuelle fællesskab er vigtigt i den nuværende situation, siger Helge Frøsig, der er Touransvarlig fra Fredensborg Atletik Klub:

"Som et ekstra tiltag i år udlodder vi derfor 10 X 2 biografbilletter til Humle Bio og 10 gavekort til LØBEREN à kr. 200,- blandt dem, der uploader deres billeder fra touren til facebookgruppen 'Tour de Fredensborg'. På den måde håber vi, at deltagerne får lidt af den fælles oplevelse på internettet, som de i år ellers må undvære i virkeligheden".

Det er gratis at deltage

Du kan tilmelde dig til begivenheden helt frem til den 31. december 2020 kl. 09.00 via www.fredensborg.dk/tourdefredensborg 

Efter løbet kan du indberette din tid og printe dit diplom ud via det link, som du får ved din tilmelding.

Derudover kan alle deltagere, i perioden fra den 2. januar - 9. januar 2021, afhente deres medalje på et af bibliotekerne i Fredensborg, Humlebæk eller i Nivå i de tidsrum, hvor de er åbne med betjening.


Forbehold for ændringer, da artiklen er skrevet før regeringens seneste covid-19 udmelding, Hold dig orienteret på www.fredensborg.dk/tourdefredensborg