Borgmestre før møde med transportminister:

Passagertallet falder, rettidigheden halter og der er udsigt til serviceforringelser.

Det er virkeligheden for togpendlerne på Kystbanen i Nordsjælland, og derfor appellerer fire borgmestre langs strækningen nu til, at transportministeren kan hjælpe Kystbanen tilbage på sporet.

De fire borgmestre fra Fredensborg, Helsingør, Hørsholm og Rudersdal kommuner mødes med transportminister Magnus Heunicke onsdag den 22. oktober kl. 14 i Transportministeriet. Her forventer de fire borgmestre, at transportministeren kan give dem nyt håb.

”Det er desværre ikke første gang, at vi er i den situation, at vi må mødes med den siddende transportminister om forholdene på Kystbanen.

Men denne gang er det ekstra alvorligt. For nu begynder passagererne i stigende grad at forlade banen. Og det ser vi som en konkret – og desværre forståelig - reaktion på de forringede forhold og den vigende kvalitet, der tilbydes passagererne på Kystbanen”, siger de fire borgmestre i en fælles udtalelse og fortsætter:

”Kystbanen er livsnerven i den kollektive trafik mellem Nordsjælland og København, og banen er derfor helt essentiel i forhold til at sikre, at vi nordsjællandske kommuner fortsat kan udvikle os og forblive attraktive for borgere og virksomheder. Det kan derfor få store økonomiske konsekvenser for os i fremtiden, hvis ikke pendlerne snart får den service, de har betalt for”.

Transportminister Magnus Heunicke diskuterede forholdene på Kystbanen med de fire borgmestre ved et velbesøgt borgermøde på Fredensborg Rådhus i februar måned, hvor også Pendlerklubben deltog. På mødet var det særligt spørgsmålet om rettidighed og information til passagererne, som optog borgerne. Transportministeren lovede dengang, at der ville ske forbedringer, og på mødet onsdag vil netop de to emner blive taget op af borgmestrene.

Regeringen og transportministeren har tilkendegivet, at DSB bør overtage driften på Kystbanen efter DSB Øresund. Men det er uklart under hvilke rammer og forhold det vil ske.