Venstre, Liberal Alliance og Borgernes Stemme vil bede Byrådet om at rette henvendelse til Justitsminister Karen Hækkerup. Nordsjællands Politi har brug for ekstra ressourcer.

Nordsjællands Politi er blevet langsommere til at rykke ud. Det viser den seneste opgørelse fra Rigspolitiet. Nordsjællands Politi er den politikreds i Danmark, der har forværret sin reaktionstid mest.

Det får Venstre, Liberal Alliance og Borgernes Stemme til at råbe vagt i gevær og bede om byrådets opbakning til, at kommunen retter en officiel henvendelse til den socialdemokratiske justitsminister Karen Hækkerup med overskriften: Send mere politi!

"For nylig var det en undersøgelse, der viste, at Fredensborg Kommune indtager en syvendeplads over de mest indbrudsplagede kommuner i landet. Nu viser Rigspolitiets egne tal, at vores politi er blevet langsommere til at rykke ud, når borgerne slår alarm. Det kombineret med, at vi her i kommunen har massive problemer med blandt andre organiserede kriminelle, der skaber utryghed blandt de almindelige borgere gør, at vi må have justitsministeren på banen. De udfordringer, vi som kommune står over for, kan vi ikke løse uden hjælp fra Christiansborg og politiet," siger Knud Løkke Rasmussen, Venstre, Hossein Armandi, Borgenes Stemme og Helle Abild Hansen, Liberal Alliance.

I punktet, de tre stiller på vegne af deres partier, påpeger de samtidig problematikken i, at politiet fra politisk side bliver dikteret at være ekstra flittige med bødeblokken.

"Problemet er håndfast og her og nu. Og desværre er der udsigt til, at problemerne vokser. Med regeringens finanslovsforslag, hvor man pålægger politiet at udskrive fart- og parkeringsbøder for i alt 2,6 milliarder kroner - en stigning på 607,9 millioner kroner - frygter vi, at reaktionstiden vil blive endnu ringere. Vi har ikke brug for politibetjente, der sidder i lukkede kassevogne for at sikre bødepenge til statskassen. Vi har brug for et politi, der agerer hurtigt og er synligt - ikke mindst i de belastede by- og boligområder," siger de tre.

Hvis Fredensborg Kommune ikke har held med at overbevise justitsministeren om, at Nordsjællands Politi skal tilføres ekstra personale og materiel, vil de tre politikere derfor bede justitsministeren om at løse Nordsjællands Politi fra deres måltal for fartkontrol.