Det har i sandhed været et anderledes og udfordrende år. For bare 10 måneder siden var landet præget af Corona-restriktioner, mundbind og vaccinationer. Og lige da trykket lettede i foråret og vi kunne ane mere normale tilstande, kom opgaven med at modtage flygtningene fra den ulykkelige krig i Ukraine. Sideløbende steg inflationen og især priserne på energi lynhurtigt. Så ja – der har været nok at se til, og vi har alle oplevet konsekvenserne.

Men alt det til trods, er vi lykkedes med at omstille os til de nye forhold meget hurtigt. Gang på gang. Det er imponerende og viser blot, hvor meget vi kan udrette i fællesskab. Resultaterne kan vi alle være stolte af.

Alt tyder nu på, at vi gør klogt i at forberede os på, at de ”normale tilstande” ikke kommer tilbage igen foreløbigt, og at vores vilkår som kommune samtidig bliver vanskeligere.

Heldigvis har vi et fantastisk godt udgangspunkt i Fredensborg Kommune: Vores økonomi er bundsolid, og næste år betaler vi det sidste afdrag på kommunens ordinære gæld. Nu hvor renterne igen er høje, er det ekstra værdifuldt for os.

Det nye byråd er også kommet godt i gang, og har sat flere vigtige markører for kommunens fremtidige udvikling. Det gælder blandt andet med klimaplanen og lokalplanerne for Nivå Bymidte og det nye bycenter i Kokkedal. Dermed har vi både rammer og økonomi på plads for en fortsat ambitiøs klimaindsats og visionær byudvikling.

Samtidig er jeg uhyre tilfreds med, at det nye byråd fortsætter vores gode tradition for et tillidsfuldt samarbejde på tværs af alle partier. Det tegner godt for fremtiden – ikke mindst i en svær tid.

Men måske endnu vigtigere er det, at vores dejlige kommune er fyldt med engagerede og hjælpsomme borgere, der har overskud til at gøre en forskel for andre og give dem en hånd. Sammen med kommunens mange dygtige medarbejdere står vi derfor særdeles stærkt rustet til at gå fremtiden i møde.

Med disse ord vil jeg ønske alle – borgere og medarbejdere - i Fredensborg Kommune et rigtigt godt nytår.

Thomas Lykke Pedersen


Radio Humleborg bringer på søndag i programmet Morgenkrydderen, et længere interview med Thomas Lykke Pedersen, hvor han fortæller om året der er gået og hvad der er i vente for 2023. Det er kl. 10.00