Resultatet af kommunalvalget i Fredensborg, var på valgnatten klar. Borgmester Thomas Lykke Pedersen kunne fortsætte, dog med et spinkelt flertal bag sig. Thomas Lykke er kendt for at lave brede aftaler, så de borgerlige var indbudt til forhandlinger.

Ikke alle var lige til at få fat på. Og efterfølgende opstod et drama, hvor to garvede konservative lokalpolitikere, nu står til eksklusion for at gå mod parties interesser.

Ulla Hardy-Hansen og Christian de Jonquieres endte med at forhandle konstituering med Socialdemokratiets forhandlingsledere. Hvorfor nu det, når De konservatives spidskandidat er Jesper Tvilde.

Socialdemokratiets fortæller i en pressemeddelelse om deres udlægning af begivenhederne. 

Venstre har i en pressemeddelelse givet deres syn på konstitueringsforhandlingerne i Fredensborg Kommune. I Socialdemokratiet er vi enige i udlægningen af forhandlingsforløbet og anerkender at Venstre kendte deres besøgelsestid, udtaler Hans Nissen og Per Frost Henriksen i pressemeddelelsen.

- Vi kan forstå af mediernes omtale, at konservative fejrede deres valgresultat med rødvin på rådhuset. I stedet burde Tvilde have været fremme i skoene og koncentreret sig om sit partis position i konstitueringen. Det var han ikke, og derfor ringede vi til de erfarne Viceborgmester Ulla Hardy Hansen og Christian de Jonquieres da vi gerne ville indgå en bredere konstitueringsaftale og jo ikke kunne vente hele natten fortæller de to forhandlingsledere fra Socialdemokratiet om valgnattens forløb.

- Det er Socialdemokratiets indtryk at de politikere der deltog i forhandlingsforløbet har stor respekt for den konservative redningsaktion som Viceborgmesteren og Christian de Jonquieres rutineret og uden yderligere betænkningstid kastede sig ud i.

Socialdemokratiet har i hvert fald stor respekt for de to konservatives konsekvente indtræden i forhandlingerne. De varetog i en svær situation de konservatives interesser og fik dermed vigtige politiske poster og underskrev naturligvis aftalen med det samme.

Herefter fortsatte forhandlingerne med Venstre, der var klare i spyttet og det resulterede i en bred konstitueringsaftale som 21 byrådsmedlemmer står bag.

Socialdemokratiet har allerede den brede konstituering vi er gået efter, men vil gerne have de sidste 6 byrådsmedlemmer med i aftalen, hvis vi kan få enderne til at nå sammen. Det kræver, at Jesper Tvilde smider festtøjet og får arbejdstøjet på, slutter Hans Nissen og Per Frost Henriksen i Socialdemokratiets pressemeddelse.

Byrådet har konstituerende møde den 9. december og her fordeles de forskellige udvalgsposter, oplyser Per Frost Henriksen til Humleborg Online.

Eksklusion

Forløbet i Fredensborg har fået Det konservative folkeparti, til at indstille de to konservative byrådsmedlemmer Ulla Hardy-Hansen og Chrsitian de Jonquieres til eksklusion for partiskadeligt virke. Sagen bliver afgjort af partiets hovedbestyrelse, på det møden den 27. november 2021.