Budgettet for de kommende fire år understøtter Fredensborg Kommune som et godt sted at bo, en kommune med høj velfærd, en god økonomi og en udvikling, der henvender sig til alle befolkningsgrupper og så er det underskrevet af samtlige byrådsmedelmmer og partier. Nordsjællands bedste kommune - et ikke en overdrivelse.

Budgetforliget for 2021-2024 betyder blandt andet

- at personskatten og grundskylden holdes uændret. Dækningsafgiften sænkes med 1 promille og afvikles helt i år 2030.

- at der ikke budgetteres med ny låntagning

- at der er fuld finansiering af Fremtidens Folkeskoler, Generationernes Hus med ny skole, hal, bibliotek- og kulturhus, plejecenter og svømmehal i Nivå, Gymnastikkens Hus i Kokkedal, Den Grønne Slotsby i Fredensborg og Infrastruktur til byudviklingsprojekter i Nivå og Humlebæk.

 -at der bygges nye daginstitutioner i alle bysamfund

 - f der afsættes budget til sundhedshus med lægeklinik i Fredensborg At der ivisteres i forenings- og fritidsliv bl.a. cricketbane, nye tennisfaciliteter, strand håndbold, broer til roklubben i Humlebæk samt udvikling af Fredensborg Bibliotek, så det kommer helt eller delvis ned i stueetagen.

Hele budgettet kan ses her:https://www.fredensborg.dk/Admin/Public/DWSDownload.aspx?File=%2fFiles%2fFiles%2fPolitik%2fBudget+og+regnskab%2fBudgetforlig+2021-2024.pdf

Finasiering

Fredensborg Kommune er inde i en positiv udvikling hvad angår beskatningsgrundlag og dermed et godt afsæt for at kunne levere et ordenligt serviceniveau. Samtidig får kommunen umiddelbart en budgetforbedring på ca 31 mio. kr. årligt som følge af den nye udligningsreform

Det skal dog bemærkes at byrådet også er eninge om at det er forudsætning, at kommunens gæld er afviklet i år 2023, før der kan opføres en svømmehal i kommunen.

Interview

Radio Humleborg har lavet et interview med Thomas Lykke, som bringes på søndag i programmet Morgenkrydderen der sendes mellem kl. 10-12. Et uddrag af dette interview kan høres her under og i den kommende podcast af Morgenkrydderen fra næste uge. 

Radio Humleborg · Budget 2021 - 2024