PerFrost2019Per Frost Henriksen opstiller ikke til folketinget igen. Det var en klar aftale inden valget, at det kun var denne ene gang jeg stillede op som Folketingskandidat for Fredensborgkredsen. Det blev et pænt valg i egen kreds ved folketingsvalget i juni måned, men det rakte ikke til en plads i folketinget. Nu satser jeg fuldt ud på byrådsarbejdet og kommunalvalget i 2021, udtaler Per Frost Henriksen.

Det var spændende at være med i valgkampen og en god fornemmelse, at være med til at få valgt Mette Frederiksen, S som ny Statsminister. Det var sliddet værd og jeg knoklede til det sidste, selvom jeg vidste at mine egne chancer ikke var så store for at blive valgt. Og så er jeg også begejstret for, at vi i det Nordøstlige hjørne af Sjælland fik valgt Henrik Møller, S ind. Henrik og jeg havde et godt samarbejde undervejs, hvor vi hjalp hinanden på tværs af kredsene.

Jeg fik 1502 stemmer ved folketingsvalget, hvor det skinnede igennem, at jeg er meget lokal. Langt de fleste stemmer var på hjemmebanen i Fredensborg og Hørsholm kommuner.

Da jeg blev valgt som folketingskandidat gjorde jeg det klart, at det kun var ved dette ene valg i juni jeg stillede op. Derfor er det helt naturligt, at jeg nu har meddelt Fredensborgkredsen i Socialdemokratiet, at jeg ikke genopstiller.

Det betyder, at jeg lægger alle mine kræfter i byrådsarbejdet i Fredensborg Byråd, som formand for Børne- og Skoleudvalget og gruppeformand for den socialdemokratiske byrådsgruppe og allerede nu bebuder at jeg genopstiller ved kommunalvalget i november 2021, med det sigte, at styrke den socialdemokratiske indsats og sikre genvalg til borgmester Thomas Lykke Pedersen. Jeg har kunnet mærke, at der ved denne valgkamp har været meget mere fokus på dobbeltmandater end tidligere, derfor at det vigtigt for mig at signalere, at det er byrådsarbejdet i Fredensborg jeg satser på og der min energi forsat skal lægges.

fakta
Udover at være byrådsmedlem og formand for Fredensborg Kommunes Børne- og Skoleudvalg er Per Frost Henriksen formand for idrætsorganisationen DGI Nordsjælland med over 140.000 medlemmer, Næstformand i VisitNordsjælland, medlem af FGU Øresunds bestyrelse, bestyrelsesmedlem i Rungsted Gymnasium, medlem af Nationalparkrådet for Kongernes Nordsjælland. Per Frost Henriksen modtog først på året Ridderkorset