Det er sket i forbindelse med, at man i weekenden d. 27.-28. oktober har afholdt årets session for Ungdommens Nordiske Råd i Helsinki, hvor temaet var “Sikkerheden i Norden”.

Præsidiet er bestående af 8 medlemmer, og den nye præsident blev Kati Systä fra Finland.

En af Dansk Folkepartis Ungdoms repræsentanter, Christian Bülow blev valgt efter stemmer fra Ungsvenskerne og De Sande Finnernes Ungdom, der er de førnævnte organisationer samlet i den nyligt oprettede gruppen, Nordisk Frihed Ungdom, hvor stifteren også var Dansk Folkepartis Ungdom. Dermed er han den eneste dansker og den første fra gruppen, der sidder i præsidiet.

Christian Bülow udtaler: ”Jeg går til opgaven med stor ydmyghed og ser frem til det næste års arbejde med stor glæde. Jeg vil det næste år arbejde for at udbrede kendskabet til Nordisk Råd og Ungdommens Nordiske Råd i Danmark.

Jeg vil også arbejde for en større demokratisering af Ungdommens Nordiske Råd med flere debatter og større inddragelse af alle medlemslandene. Nordisk Råd og Ungdommens Nordiske Råd er et fantastisk organ for de nordiske lande, da det samler de nordiske organisationer på tværs af landene og skaber en god platform for at videreføre og styrke det gode, tætte og lange samarbejde, der er imellem de nordiske lande.”