Vi er glade for, at konflikten nu er slut. Den 4 uger lange konflikt har sat sine spor i langt de fleste børnefamilier, skriver Venstre i Fredensborg i en pressemeddelelse om afslutningen af den landsdækkende skolekonflikt.

”Jeg glæder mig over, at børnene kommer tilbage i skolen igen. Børnene har savnet deres skole, kammeraterne og ikke mindst deres lærer. Forældrene har brugt feriedage, indkaldt bedsteforældre og taget børnene med på arbejdet, hvilket har skabt en stresset hverdag. Så det er glædeligt, at elever og forældre igen kan få en normal hverdag” siger Tinne Borch Jacobsen (V) og fortsætter: ”Samtidig er tidspunktet for at gribe ind rigtigt, så 9. klasserne kan få deres afgangseksamen.”

”Det er vigtigt, at de penge kommunen har sparet i forbindelse med skolekonflikten – ca. 10 mio. kroner – kommer tilbage til de enkelte skoler, så eleverne kan får erstatningstimer for de aflyste timer og vi kan få gjort eleverne i 9. klasse klar til at gå til afgangsprøver. Skulle der blive penge til overs, skal de bruges på de enkelte skoler til at give øget kvalitet i undervisningen, ikke til bygningsforbedringer og lignende”, siger borgmesterkandidat Thomas Elgaard (V).

Venstre i Fredensborg havde helst set, at KL og Danmarks Lærerforening i fællesskab var kommet frem til en løsning, der havde tilgodeset begge parter. Rækkefølgen i forhandlingerne har ligeledes været forkert. Den politiske aftale om skolereformen skulle have været på plads, før man begyndte at forhandle overenskomst med lærerne. Så havde det stået klart, hvilket fremtidigt input vi ønskede fra lærerne.

{jcomments on}