Borgmesteren ønskede ikke at høre på partiets ønsker til budgettet, før Liberal Alliances forhandlere, Helle Abild Hansen og Knud Løkke Rasmussen, blev sendt hjem, skriver Liberal Alliance i en Pressemeddelelse.

128 sekunder. Lige godt to minutter. Det var den tid, borgmesteren ønskede at tildele Liberal Alliance ved forhandlingen om kommunens budget, inden partiets forhandlere, Helle Abild Hansen og Knud Løkke Rasmussen, måtte forlade lokalet.

Kaffen stod stadig urørt i kopperne. De to fik end ikke mulighed for at fremlægge deres ønsker til budgettet eller bud på finansiering.

“Vores indgang til forhandlingerne var den samme som sidste år. Vi vil til hver en tid prioritere varme hænder over prestigebyggerier og nye mursten. Derfor er vores fokus, at der skal tilføres væsentlige ressourcer til det pædagogiske personale i dagtilbuddene og til pleje- og omsorgspersonale til kommunens ældre og ikke mindst vil vi arbejde for kortere skoledage,” siger Helle Abild Hansen. “Vi synes, det er ærgerligt, at borgmesteren end ikke gav os tid til at komme til orde og tale børnenes, skoleelevernes og de ældres sag ved budgetforhandlingerne.”

Som det første skulle Liberal Alliance sige ja til ikke at ville ændre afdragsprofilen, så Fredensborg Kommune kan være gældfri hurtigere end 2027. Det krav ønskede Helle Abild Hansen og Knud Løkke Rasmussen ikke at honorere, men mente, at afdragsprofilen, som alt andet, var en del af forhandlingsgrundlaget.

“Vi var selvfølgelig parate til at give og tage under forhandlingerne, men vi kan ikke forstå den ejendommelige præmis, borgmesteren opstiller for at man overhovedet kan deltage. Man kan simpelthen ikke få lov til at være med i det gode selskab, hvis man ønsker en bedre økonomi for kommunen end borgmesteren,” siger Helle Abild Hansen i en Pressemeddelelse til Humleborg.dk

Medmindre Liberal Alliance bliver inviteret tilbage til forhandlingsbordet, vil partiet fremsætte sit eget forslag, når byrådet i næste måned skal stemme om budgettet for de kommende år.