Økonomiudvalget besluttede den 12. juni, at der skal udarbejdes en ny helhedsplan for det centrale Humlebæk. Salget af biblioteket udskydes indtil den nye helhedsplan er vedtaget.

Fredensborg Kommune udbød Humlebæk Bibliotek til salg i marts, men modtog ingen købstilbud, der opfyldte betingelserne. På den baggrund besluttede Økonomiudvalget den 12. juni, at der skal udarbejdes en ny helhedsplan for det centrale Humlebæk - herunder biblioteket, det nedlagte posthus og centerområdet.

"Både hos ejendomsudviklere og de nye ejere af Humlebæk Center er der stor interesse for at udvikle den centrale del af byen, og det giver os nogle enestående muligheder for at se hele området i en ny sammenhæng. Derfor besluttede et enigt Økonomiudvalg, at der skal udarbejdes en langsigtet og visionær udviklingsplan for hele området", siger borgmester Thomas Lykke Pedersen, og uddyber:

"Dette er en mulighed, vi kun får meget sjældent og derfor skal vi gribe den varsomt, samtidig med vi inddrager alle med interesse i området".

 

 

Det mål deler formand for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget, Lars Simonsen, som ser også store perspektiver i at arbejde med en ny helhedsplan:

"Mange humlebækborgere har tidligere efterlyst en samlet plan og vision for området og fx spillet positivt ind med forslaget om en 'kulturstation'. Senere på året vil vi gennem bl.a. borgermøder invitere til alle interesserede til nærmere dialog og idéudvikling om området, visioner og muligheder", siger Lars Simonsen.

Økonomiudvalget besluttede i lyset af den plan også at udsætte det bebudede borgermøde.
Der invitereres til nyt borgermøde, når der er besluttet en ny tidsplan.