Byrådet har vedtaget at sende "Forslag til Kommuneplan 2017-2029" i offentlig høring til og med den 31. juli 2017 og der afholdes borgermøde den 23. maj på rådhuset kl 17- 19.30.

Alle er velkomne til at komme med forslag og bemærkninger, lyder opfordringen fra borgmester Thomas Lykke Pedersen:


"Vores kommuneplan berører alle borgere direkte eller indirekte, da den sætter retningen for kommunens udvikling de næste mange år. Det er her, at vi beskriver både retningslinjer og mål for anvendelsen af alle arealer i såvel byerne som på landet. Dermed kobler vi også kommuneplanen til vores nye strategi, Fremtidens Fredensborg Kommune, og de mange nye projekter som mere end 2.000 borgere har været involveret i", siger Thomas Lykke Pedersen og understreger, at alle borgere er velkomne til at sende bemærkninger og forslag i høringsperioden.

Flere forenklinger
Lars Simonsen, formand for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget, fremhæver forslagets forenklinger i forhold til den nuværende kommuneplan:

"Dette forslag indeholder forenklinger og præciseringer, som vi mener, gør kommuneplanen lettere at anvende og efterleve. Det gælder ikke mindst for lodsejerne på landet. Jeg er derudover glad for, at resultaterne af landskabskarakteranalysen fra 2013 er indarbejdet og ledsaget af en række anbefalinger og opmærksomhedspunkter, som lodsejerne kan anvende, når de ønsker at ændre bygninger eller beplantning på deres arealer", siger Lars Simonsen.

Samtidig med Forslag til Kommuneplan 2017 offentliggøres et særskilt kommuneplantillæg om bevaringsværdige bygninger. Tillægget udpeger bevaringsværdige bygninger i kommunen og opstiller retningslinjer for bevaring af bygningerne. Ejerne af bevaringsværdige bygninger modtager alle et brev om dette, og den 15. juni 2017 kl. 19-21 afholdes borgermøde på rådhuset om bevaringsværdige bygninger.


Fakta:

Kommuneplan 2017-2029 for Fredensborg Kommune udgør det overordnede plangrundlag for kommunen og beskriver kommunens mål for udvikling og retningslinjer for anvendelsen af arealer i såvel by som land i hele perioden.
Kommuneplanen skal vedtages inden udgangen af 2017.


Forslaget kan ses på kommunens hjemmeside og der er høringsfrist den 31. juli 2017.


Der afholdes borgermøde om kommuneplanforslaget tirsdag den 23. maj 2017 kl. 17-19.30 i Rådhuskælderen på Fredensborg Rådhus, Egevangen 3B, Kokkedal.


Der afholdes borgermøde om bevaringsværdige bygninger torsdag den 15. maj 2017 kl. 19-21 i Rådhuskælderen på Fredensborg Rådhus, Egevangen 3B, Kokkedal.


Bemærkninger og forslag sendes til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..