Venstre har med tilfredshed noteret sig at det nu fra ministerelt hold er meldt ud at Fredensborg Kommune ikke har Indenrigsministeriets tilladelse til at hæve Fredensborgs kommunens skatteindtægter.

 

“Borgerlig-liberale stemmer, der arbejder”, så kort og præcist kan det forklares, hvorfor Venstre ikke forlod Fredensborg Kommunes budgetforhandlinger sammen med LA og Frie Liberale.

Venstre valgte fra start, ikke at komme med ultimative krav, og trods dette lykkedes det alligvel at sikre et flertal for, at skatteborgerne ikke skulle betale yderligere 30 mio. kr. årligt i kommuneskat.

Udsigterne var ellers kulsorte efter byrådsmødet den 31. august, hvor et flertal i både økonomiudvalget og byrådet valgte at ansøge Indenrigsministeriet om tilladelse til et forøget skatteprovenue på 30 mio. kr.

Gruppeformand Thomas Elgaard bemærker: "Jeg erinder ikke at det tidligere er sket at en tilladelse fra indenrigsministeren til at hæve skatterne, ikke er udmøntet i en faktisk skattestigning, så det er hævet over enhver tvivl, at Venstres indsats i forhandlingerne om budget 2016 har båret frugt".


Trods de sorte udsigter lykkedes det således Venstre at sikre, at skatterne holdes i ro. "Allerhelst havde vi ønsket grundskylden sænket, men det var der desværre ikke mulighed for i denne omgang" udtaler Thomas Elgaard.

"Fastfrysningen af skatteniveauet er ikke noget, der kommer af sig selv, og var bestemt ikke kommet, hvis vi havde valgt at forlade forhandlingsbordet. I Venstre anerkender og forstår vi at politik er kompromissernes kunst, og evner man ikke at indgå et kompromis, så kommer man ikke langt i politik" slutter Thomas Elgaard.