SF og Enhedslisten forlod torsdag aften budgetforhandlingerne i Fredensborg kommune i protest mod flertallets spareplaner.

Vi kan slet ikke stå inde for den økonomiske citronpresser, som flertallet lige nu er ved at mase ned over de store velfærdsområder: ældrepleje, børneinstitutioner og skoler udtaler Hanne Berg, SF, og Henriette Brandt Pedersen, Enhedsliste.


Vi frygter et socialt skævt budget der rammer børn, ældre og socialt udsatte hårdt.
Vi vil en helt anden vej: Uden besparelser på ældre, skole, børn og handicappede, og med et løft med nye ressourcer til børn og skole.


Opgaverne i de kommende år er ellers mange:
Det nære sundhedsvæsen skal udbygges og der skal skabes mere lighed i sundhed. Sociale problemer skal forebygges, nye flygtninge, hjemløse og folk der lever under fattigdomsgrænsen i kommunen skal have hjælp. I ældreplejen har social- og sundhedshjælperne allerede i dag så travlt, at genoptræning af plejekrævende ældre kan være vanskelig at nå.


Hanne Berg, SF, og Henriette Brandt Pedersen, Enhedslisten tilføjer:
”Og visionen med at skabe den bedste folkeskole og en ramme for de gode børneliv følges ikke op af penge til opgaven.

Tværtimod fortsætter flertallet med salami-besparelser over hele linjen.

Fine visioner er nedskrevet på papir, og dygtige lærere og pædagoger løber stærkt, for at nå de mange opgaver, men et flertal i byrådet er tilsyneladende slet ikke indstillet på at betale de helt nødvendige regninger, for at føre visionen ud i livet.


Ikke engang 900 bekymrede forældre og deres bøn om at stoppe besparelserne på børn og skoler vil flertallet tilsyneladende lyttet til. ”


Vores alternative budgetforslag vil blive finansieret ved mindre afdrag på gæld de første år, udskudte

anlægsopgaver, besparelser samt en lille skatteforhøjelse.