Op mod 2000 engerede og diskussionslystne borgere, interessenter og lokalpolitikere deltog i udviklingen af fremtidens Fredensborg Kommune.

Det foregik blandt andet på fem bymøder i Fredensborg, Humlebæk, Nivå, Kokkedal og i landområderne. Alle de mange idéer og input til, hvordan områderne kan og bør udvikle sig, bliver nu bearbejdet og analyseret sommeren over af administrationen i Fredensborg Kommune. Det sker i samarbejde med rådgivningsvirksomheden Dansk Bygningsarv.


Resultatet skal ligge klar i form af et nyt udkast til strategi for Fremtidens Fredensborg Kommune. Det skal danne grundlag for drøftelser og prioriteringer på Byrådets kommende budgetseminar i starten af september.

 

”Det var tydeligvis en god beslutning, at rykke møderne væk fra Rådhuset – og derud, hvor borgerne normalt er; i centrene, på gågaden, ved medborgerhuse og ved landsbyskolen.

Fremmødet var stort – og engagementet i top”, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen og fortsætter:

”Vi politikere har fået noget at tænke over efter bymøderne, når det gælder udvikling af kommunen. Og det var sådan set også meningen.

For de mange idéer og input bruges nu i det videre arbejde med strategiudkastet Fremtidens Fredensborg Kommune. Jeg glæder mig til at se det nye strategiudkast inden næste budgetseminar.”

Når strategiudkastet er blevet drøftet på budgetseminaret i september, skal det behandles politisk.

Herefter kommer strategiudkastet i offentlig høring. Den endelige strategi forventes at foreligge til politisk behandling i januar 2016.