”Styr på Økonomien”
Dette var Socialdemokraterne i Fredensborgs mantra under valgkampen 2013.

Samtidig lovede man at Fredensborg Kommune ville være gældfri i 2022.

Nu er sandheden for alvor kommet frem – det er kejserens nye klæder om igen udtaler Thomas Elgaard (V) Gruppeformand i en pressemeddelelse.


I Venstre har vi aldrig været i tvivl:
Fredensborg kommunes forbrug er for højt – helt præcis omkring 8 % højere end gennemsnittet af landets øvrige kommuner.

Det siger sig selv, at dette ikke kan holde i længden. Derfor stod Venstre da også udenfor budget 2015, som blot var en videreførsel af tidligere års overforbrug.


Flertallet i byrådet har ved flere lejligheder vist, at de for at fortsætte forbrugsfesten er villige til at udskyde allerede aftalte afdrag på gæld og endda optage nye supplerende lån.

Venstre ser ikke dette som en ansvarlig løsning på kommunens udfordringer skriver Thomas Elgaard (V) Gruppeformand i en pressemeddelelse.

I Venstre mener vi det er på høje tid, at Byrådet viser ansvarlighed, og gennemfører de nødvendige strukturelle ændringer i kommunen. Fredensborg kommune er i forvejen stærkt gældsat – og samtidig en af de mest gældsatte pr. indbygger -med over 600 mio. kr. Yderligere gældsætning er således ikke en farbar vej.


Da det for Venstre er vigtigere at føre en ansvarlig økonomisk politik end at føre skyttegravskrig, deltog Venstre i februar 2015 i det, der nok vil blive kendt som ”Genopretningspakke 1”. I marts kom så ”Genopretningspakke 2” og i maj måned skal der laves en ”Genopretningspakke 3”.


I Ventre håber vi, at byrådets flertal vil besinde sig, og erkende, at det ikke er tid til yderligere låntagning samt at tiden med ”feel good” projekter og manglende prioritering er forbi.


I mange år, har Fredensborg kommune hentet store besparelser ved at benyttet grønthøstermetoden i kommunens kerneserviceområder. Dette har haft svære negative konsekvenser.

Desværre er besparelserne blevet brugt til at finansiere overforbrug i nye initiativer på såvel drift som anlæg.
Normalområderne er således blevet udsultet til fordel for en vildt voksende jungle af tilbud indenfor, integrationsprojekter, væresteder, klimaprojekter og meget andet.


Venstre kan under ingen omstændigheder acceptere yderligere gældsætning af kommunen.
Venstre er til gengæld klar til at gennemføre nødvendige strukturelle ændringer i kommunens forbrug.
Rulle effektsvage projekter tilbage og komme tilbage til de kommunale kerneydelser.


Vi er klar til forhandlinger om prioriteringer og besparelser for at rette økonomien op en gang for alle slutter Thomas Elgaard (V) Gruppeformand i en pressemeddelelse.