Debatmøde om SuperSygehuse og Akut Telefonen 1813 - din genvej til den rette behandling

Mødet finder sted onsdag den 11. marts kl. 19.30 i Rådhuskælderen på Fredensborg Rådhus.

Socialdemokraterne i Fredensborg Kommune indbyder til offentligt debatmøde om de nye SuperSygehuse og om akut telefonen 1813 – altså det nummer du skal ringe til, hvis du kommer ud for skade eller pludselig sygdom.

Formanden for den socialdemokratiske gruppe i Regionsrådet, Leila Lindén, lægger op til debat, og medlem af Regionsrådet, Marianne Stendell er aftenens ordstyrer.

Mødet finder sted onsdag den 11. marts kl. 19.30 i Rådhuskælderen på Fredensborg Rådhus, Egevangen 3 B i Kokkedal.

Hvordan sikres du den allerbedste, hurtigste og helt gratis adgang til sygdomsbehandling?

Er svaret opførelse af de nye SuperSygehuse, der hver især skal dække behandlingen af mindst 200.000 borgere.


Akuttelefonen 1813 så dagens lys den 1. januar 2014. Nu med sygeplejersker i front i stedet for den gamle lægevagtordning. Formålet med akuttelefonen var at lette det store pres på Hovedstadsregionens akutmodtagelser, der med ventetider på op til 12 timer bragte patienternes sikkerhed i fare. Det er altså en sygeplejerske, du får i røret, når du ringer 1813, men med mulighed for viderestilling til en lægelig bagvagt. Om nødvendigt visiterer 1813 dig videre til Lægehuse eller Skadestuer, ligesom du oplyses om de aktuelle ventetider på behandlingsstedet.


Et af akuttelefonens største kritikpunkter har været de lange ventetider på at komme igennem til sygeplejersken eller lægen. Lige fra akuttelefonens start, har det været Regionens målsætning, at der, for 90 % af opkaldene, kun måtte være tre minutters ventetid på at komme igennem.

Men det mål har vist sig at være meget mere end svært at overholde. Er det et realistisk mål, eller har Regionsrådet fra start af sat fanen for højt?


Kom til debatmødet med Leila Lindén og få hendes bud på, hvordan 1813 er kommet igennem sit første leveår. Hvad er gået godt og, hvad er gået mindre godt. Og er der plads til forbedring?


Er opførelsen af de nye supersygehuse din garanti for en mere effektiv og bedre behandling og helbredelse? Kom og hør, hvad Leila mener om det.


Socialdemokraterne i Fredensborg lægger op til en livlig debat, som alle er velkommen til at deltage i.
Kom og giv din mening til kende.