Nu sætter Fredensborg Kommune fokus på en omfattende registrering af bygningskulturarven og kulturmiljøer i kommunen. Frem til 31. marts kan udstillingen 'Steder med sjæl ses på Nivå Bibliotek inden for bibliotekets åbningstider.

 

Udstillingen er en del af Realdania og Kulturstyrelsen fælles, femårige initiativ, Bygningskultur 2015, som ved at skabe ny viden, netværk og formidling skal føre til mere opmærksomhed på bygningskulturarven.

Stem på din kulturarv

'Steder med sjæl' er en omrejsende udstilling, hvor kommunen selv tilføjer et lokalt perspektiv ved samtidig at udvælge ti steder med sjæl i kommunen. På websitet www.stedermedsjæl.dk kan borgerne stemme på den lokale kulturarv.

De ti forskellige steder repræsenterer hver især et stykke lokal kulturhistorie.

Stederne spænder fra en fin rytterskole til en enestående boligbebyggelse og en gigantisk ringovn og vidner om bredden af de arkitektoniske og kulturhistoriske fortællinger, der knytter sig til historien om Fredensborg Kommune.

I skrivende stund er det Grønholt landsby der ligger nummer 1 med næsten 3 gange så mange stemmer som nummer 2 på listen, der er Skipperhuset. Derefter følger Ringovnen i Nivå.