Fredensborg Kommune er udvalgt som fokuskommune for Energistyrelsens nye ordning BedreBolig. Ordningen afprøves i ni kommuner, før den rulles ud i resten af landet til sommer. 

BedreBolig gør det enkelt at energirenovere og spare på energien i din bolig.

BedreBolig gør det enkelt at tænke energien med, når boligen skal renoveres, eller hvis man vil spare på sit energiforbrug.

Som boligejer kan du med BedreBolig købe rådgivning hos godkendte BedreBolig-rådgivere og få hjælp til at vælge og udføre netop de forbedringer, der med fordel kan udføres i din bolig.

Du kan få hjælp gennem hele processen – fra plan til færdig renovering.

Og resultatet er typisk en bolig, der bliver bedre at bo i.

Ordningen flugter derfor med Fredensborg Kommunes eksisterende tiltag, der skal inspirere boligejere til at tænke i grønne løsninger.

Kommunens boligejere kan på nuværende tidspunkt gøre brug af tilbud om gratis energirådgivning, grundejerforeninger kan få inspirationsoplæg om energiløsninger eller såkaldte ”For-enden-af-vejen-arrangementer” og meget mere.

Alle tilbuddene, der nu suppleres med BedreBolig, samles i en folder, der husstandsomdeles fortrinsvis blandt kommunens enfamilieshuse den 7. marts.

Lokal begejstring for udvælgelsen som fokuskommune Borgmester i Fredensborg Kommune, Thomas Lykke Pedersen glæder sig over BedreBolig-ordningen, som trækker i den rigtige retning for at nå byrådets ambitiøse klimamålsætninger:

”Jeg er glad for, at Fredensborg Kommune blev udvalgt som fokuskommune. Det giver os mulighed for at tilbyde både borgere og virksomheder noget helt særligt.

BedreBolig giver kommunens borgere mulighed for at være de første til at afprøve, hvordan man kan få hjælp af en BedreBolig-rådgiver. Fx hvis man er i gang med ændringer i sit hus, hvis man vil af med træk og kulde eller bare spare penge på energiregningen.”

 

Formand for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget i Fredensborg Kommune, Lars Simonsen tilføjer:

”At Fredensborg Kommune er udvalgt viser også, at vores tidligere indsats er blevet bemærket. BedreBolig supplerer jo fremragende.

Nu går vi så skridtet videre og tilbyder rabat til de første 100, som bruger en BedreBolig-rådgiver.

Samtidig kan lokale virksomheder uddanne sig til BedreBolig- rådgivere gratis, som en del af afprøvningen.”

 

Yderligere information

Du kan læse mere om BedreBolig ordningen og andre grønne tilbud til husejere og foreninger i folderen Grønne tilbud til dig fra Fredensborg Kommune.

Folderen husstandsomdeles 7. marts og kan alternativt rekvireres ved henvendelse til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

På BedreBolig.dk kan du desuden læse mere om BedreBolig-ordningen og finde en rådgiver i Fredensborg Kommune.