Løjpenettet i Gribskov er unikt og uden tvivl det bedste i Danmark. Området er delvist afspærret, men andre skovgæster velkomne, de opfordres dog til at gå uden for løjperne. Det bliver opkørt næsten dagligt af specielt uddannede løjpefolk.


Løjpemaskinerne er udstyret med et avanceret GPS-baseret live-tracking system fra TracTrac, som giver de danske langrendsløbere live opdateringer om hvor og hvornår, der er blevet opkørt spor.


Man kan komme dertil til via tog til Kagerup Station. Løjperne starter maks.50 meter fra stationen.


Københavns Ski Klub oplyser på deres hjemmeside om løjpe situationen rundt om i de skove, hvor de har løjper og Gribskov i Nordsjælland er i top. Senest har de prøvet at trække klassiske spor op uden for løjpeområdet. Den nordøstlige løype (Annasvej) er absolut bedst. Dog er der et par hundrede meter på Dr. Ingridsvej, hvor man nok må have skiene af. Tag Søndre Skovportevej og Stutterivej istedet for. Løjperne ned mod Nødebo, er gode på mange stræk, men her er der også mere færdsel.De seneste dage er der vel faldet 8-10 cm i området og natten til lørdag kom der igen et par cm – til med har det sneet hele lørdagen, så klubben har igen præpareret løjperne, nogle steder var der også nok sne til at sætte et klassisk spor.


Det er godt både til skøjt og klassisk, (hvis i selv går et spor), men det opfordres at man benytter gamle ski da der ikke kan udelukkes ridser.Start fra Helsingevej


Det er ikke godt at starte fra Kagerup st. da der ikke er meget sne på stierne der. Start fra P-pladsen på Helsingevej/Fuglsangvej. Løb ad Fuglsangvej ind i området – det er ikke specielt godt de første 500 m, men så bliver det meget bedre.


Se løjpekort over Gribskov her
Artiklen er fra Radio Humlebiorgs feriesite: www.rejse-nyt.dk