Har du en filmskaber i maven - lyst til at skrive ny musik - eller til at møde nye venner fra andre lande? Er du mellem 14-17 år og bor i Fredensborg Kommune, så er Film- og Musik-camp 2022 måske noget for dig og læs mere her under.

Den 26.-30. oktober danner Fredensborg rammerne for en international camp for unge mellem 14-17 år fra kommunens venskabsbyer i England, Estland, Sverige og Finland. Sammen med kommunens egne unge skal deltagerne arbejde med film- og musikproduktion inspireret af FN´s Verdensmål.

I samarbejde med Ung Fredensborg, Fritidsbutik og Fredensborg Musikskole inviterer Fredensborg Kommunes Venskabsbyforum lokale unge til at få én på opleveren.

"I en tid hvor det meste kommunikation foregår digitalt, og mange unge tilbringer en stor del af deres tid bag en skærm, lægger årets unge-camp op til det personlige møde mellem jævnaldrende - face to face og uden filter", fortæller formand for Venskabsbyforum Tinne Borch Jacobsen, der glæder sig over den store interesse for at deltage i campen.

Med base i Fredensborg Gl. Bio og på Fredensborg Vandrehjem samles en gruppe på 40 unge og 10 voksne med forskellige nationaliteter for at knytte venskaber på tværs af grænser, opleve et kulturmøde og skabe film og musik sammen. Temaerne for campen er universelle og indbyder til fælles dialog og refleksion: Afskaf fattigdom, ligestilling mellem kønnene, mindre ulighed, ansvarligt forbrug og produktion, klima indsats og fred, retfærdighed og stærke institutioner.

På blandede hold skal de unge prøve kræfter med alle aspekter af professionel filmproduktion, ligesom de skal komponere ny tekst og musik. Det hele krydres med masser af sociale aktiviteter, Halloween fest, tur til Kronborg og ægte dansk hygge.

De unge på film-delen bliver undervist af den danske Oscar-vindende instruktør Martin Strange-Hansen, mens deltagerne på musik-delen af campen er i hænderne på de to kyndige musikere Lars Harboe og Benjamin Aggerbæk.

Er man mellem 14-17 år, bor i kommunen og har fået lyst til at deltage, så er der stadig pladser på årets camp. Tilmelding sker på www.ungfredensborg.dk 

Gratis koncert og filmfremvisning i Fredensborg Gl. Bio

Unge-campen afsluttes med en gratis koncert og filmfremvisning søndag d. 30. oktober kl. 11-12 i Fredensborg Gl. Bio. Her inviteres alle interesserede borgere til rød løber, premierekage, popcorn, sodavand og muligheden for at opleve, hvordan kunst og venskaber kan blomstre på tværs af grænser.

Besøg en venskabsby og få rejsetilskud

Film- og Musik-camp 2022 er støttet af Fredensborg Kommunes Venskabsbyforum. Venskabsbyforum yder tilskud til kommunens borgere, skoler, institutioner og foreninger ved besøg i eller fra kommunens 6 venskabsbyer, ligesom der uddeles et årligt rejselegat til unge under 26, som bor i Fredensborg Kommune.