Lørdag den 7. maj 2022 åbnede sejl-sæsonen på Esrum Sø med de to historiske både Rolf og Viking. Dagen blev markeret med en festlig reception efter 2 år med corona restriktioner.

Rolf og Viking lå nymalede og nyrenoverede klar ved anløbsbroen og der var taler og et lettere traktement til de fremmødte. Båden Rolf kom i sin tid til Skipperhuset i 1909 og fik navnet Herman opkaldt efter daværende fiskeriforpagter og bådudlejers søn. I 1943 blev Alfred Jandal skipper i Skipperhuset og han omdøbte den til Odin. Men da Jandal mistede sin hund Rolf, i 1956 fik den igen nyt navn, nemlig Rolf. Men Odin er ikke glemt, i det at den anden båd hedder Viking.

Bådfarten på Esrum Sø tilbyde igen mulighed for ture og arrangementer til private, virksomheder og foreninger. Der sejles fra solopgang til solnedgang i sejlsæsonen, frem til slutningen af september, dog uden fast sejlplan, men ud fra bestilling og efterspørgsel.

Bådene ligger i Chaluphuset for enden af Skipperallé ved bredden af Esrum Sø. Turen kan gå til traktørstedet Fændrikhus på den anden side af Esrum Sø i Gribskov. Her er der mulighed for frokost og/eller kaffe og kage. Her er der åben hver fredag, lørdag og søndag kl. 11.00 - 15.00 i sejlsæsonen.

Der er også mulighed for rundtur på søen. Turen går fra Skipperhuset sydover forbi Sørups gamle havn, langs fuglereservatet og op langs Nødebo Holt. Ved Dronningens Bøge krydses over søen til Slotsparken, som man sejler langs retur til Skipperhuset.

Afgang kan selvfølgelig også ske fra den anden side af søen. Sejladsen tager 1 time og undervejs fortæller skipper, om det der passeres.

Bådfarten på Esrum Sø varetages af frivillige. De er alle kyndige færgefolk og godkendt af Søfartsstyrelsen. De er lokalt forankret og er derfor store kendere af søen og lokalområdet. Læs mere på www.baadfarten.com