Fredensborg Kommunes unge opfordres til at rejse ud og blive klogere på sig selv og verden. Sidst i april uddeler Venskabsbyforum rejse- og studielegater på 10.000 kr.

Er du under 25 år, og har du lyst til at rejse ud i Europa? Fredensborg Kommunes Venskabsbyforum tilbyder rejse- og studielegater.

Alle unge under 25 år, der er bosiddende i Fredensborg Kommune, kan nemlig søge om et legat på op til 10.000 kr. til en rejse til en af kommunens seks venskabsbyer. Hvis man rejser to eller tre sammen, kan hver ung få op til 5.000 kr.

Målet er, at de unge gennem rejsen styrker deres kompetencer via kurser, træning eller andre tilbud, der findes i venskabsbyerne. Hvad enten man er ung med kunstneriske eller sportslige ambitioner, er under uddannelse og skal i praktik eller vil dygtiggøre sig inden for et selvvalgt emne, så kan man benytte sig af legatet til at få en oplevelse for livet.

" Netop nu, hvor verden er splittet af ufred og krig, er det vigtigere end nogensinde at rejse ud, dyrke sine interesser og tale med mennesker i andre lande. På den måde kan vi sammen sætte fokus på demokrati og danne venskaber på tværs af grænser. Derfor håber jeg, at de unge vil benytte denne mulighed for at få et solidt tilskud til både rejse og ophold", siger Tinne Borch Jacobsen, formand for Venskabsbyforum.

Venskabsbyforum uddeler sit studie- og rejselegat i april, og legatet kan anvendes til en rejse til en af venskabsbyerne, som er beskrevet nedenfor:

Højskole i Håbo eller sprogkursus i Bad Berleburg?

Fredensborg Kommune har i alt seks venskabsbyer, som de unge kan vælge imellem.

Håbo i Sverige - 45 km fra Stockholm og Uppsala
Ingå i Finland - 60 km. fra Helsingfors
Nittedal i Norge - 25 km. fra Oslo
Paide i Estland - 70 km fra Tallin
Sudbury i England - 97 km. fra London
Bad Berleburg i Tyskland - 120 km fra Köln og Bonn
Fælles for venskabsbyerne er, at det er mindre byer, der ligger naturskønt i transportafstand til større metropoler. De unge har således rig mulighed for både at søge unikke lokale oplevelser i historiske og smukke omgivelser, samtidig med at de kan foretage udflugter til spændende storbyer med masser af puls.

Fakta:

Venskabsbyforums rejse- og studielegat uddeles én gang årligt..
Legatet kan søges af unge under 25 år der er bosiddende i Fredensborg Kommune.
Der er ansøgningsfrist den 15. april 2022.
Legatet søges via ansøgningsskema, der kan findes på fredensborg.dk/rejselegat
Der skal vedlægges en motiveret ansøgning


Ansøgningen sendes til konsulent i Center for Kultur, Fritid og Sundhed Katharina V. L. Nielsen, hvor der også kan stilles spørgsmål, adressen er Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med ansøgningsfrist senest den 15. april 2022.