Alle kan have en dårlig dag. Men hvis bekymringer og stress begynder at fylde mere end det burde, så er der måske brug for et pusterum og det kan man nu sammen med andre unge i naturen under det forløb der hedder natuRO.

natuRO er et forløb for unge i alderen 15-18 år, som tilbyder dette pusterum. I forløbet, som foregår udenfor i naturen, kombineres traditionelle friluftsaktiviteter, som bl.a. træklatring, mad over bål og mountainbikecykling, med mere stille øvelser, hvor det handler om at bruge naturen til at finde ro og afkobling. Der bliver også tid til at reflektere over emner der fylder i hovedet, og måske få gode tip til, hvordan man bedre kan håndtere nogle af de udfordringer man oplever, så de ikke tager overhånd.

Partnerskabet Gang i Fredensborg, som står bag forløbet, har gennem en årrække arbejdet med sundhedsfremme i naturen, og var, som én af ti fokuskommuner i Friluftsrådets treårige projekt ”Sund i Naturen” fra 2018-2020, med til at samle og skabe viden om det at bruge naturen i de kommunale sundhedsfremmende og forebyggende indsatser. Projektet blev evalueret af Syddansk Universitet og konklusionen var, at naturen kan noget særligt i forhold til fremme af mental sundhed og gruppefælleskab.

Det at komme ud i naturen og flytte fokus fra tanke over i handling, både i praktiske aktiviteter og i øvelser hvor man bruger naturen til at finde ro og afslapning, ser ud til at have en positiv effekt på ens trivsel og mentale helbred.

Det kræver ingen særlige forkundskaber om natur og friluftsaktiviteter at deltage, der er dygtige instruktører der guider en igennem alle aktiviteter og øvelser.

Forløbet strækker sig fra slut marts til midt i juni, med onsdag fra kl. 16.30-19.00 som ugentlig mødedag. Derudover er der opstart og afslutning af forløbet som foregår fredag og lørdag. Der er plads til 12 deltagere på et hold.

Det er gratis at deltage, men tilmelding og en forsamtale er nødvendig.

Kontakt:
Hvis du, eller en du kender, er interesseret i at deltage i forløbet, så kontakt Sundhedskonsulent, Line Berg Torsbakke på 2120 7202 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Se mere om tilbuddet på www.fredensborg.dk/naturo 

Prøvegang onsdag den 16. marts kl. 16.30-19.00
Der er mulighed for at komme til en prøvegang og få en smagsprøve på hvad natuRO-forløbet vil byde på. Det foregår i Humlebæk, ved Planteavlsstationen, krogerupvej 21, onsdag den 16. marts. Her får du også møde forløbets instruktører.

Vi vil gerne vide om du kommer, så send en sms til 4121 8190 senest mandag den 14. marts kl. 12.00 hvis du vil med til prøvegangen.

Det hele foregår udenfor, så husk tøj efter vejret.