De digitale sløjdlokaler får et kæmpe løft på alle kommunens skoler. Med en donation på 6,9 mio. kr. fra VILLUM FONDEN bliver der nu indrettet makerspaces på alle kommunens skoler, så eleverne kan udvikle deres innovative og kreative evner med digitale teknologier. 

Billedet her viser en lille del af et makerspace på en skole i Gentofte, hvor folieskæreren bliver brugt til at lave kreative produktioner og dermed løse virkelighedsnære opgaver. Andre maskiner til formålet kan fx være 3D-printere, laserskærere og grafiske printere 

Et makerspace kan ses som et digitalt sløjdlokale, hvor eleverne arbejder i praksis med avanceret teknologi som fx 3D-printere for at designe og innovere løsninger på virkelighedsnære problemer. Det betyder, at eleverne i langt højere grad kan eksperimentere og lege med kreative redskaber og metoder i forbindelse med deres projekter og opgaver.

VILLUM FONDEN har med en donation på 6,9 mio. kr. nu gjort det muligt for kommunen at indrette makerspaces på alle kommunens skoler.

"Det er en fantastisk god nyhed for vores skoler, og jeg er meget taknemlig for den generøse donation fra VILLUM FONDEN der gør, at vi nu kan sætte endnu mere ambitiøse mål for vores elevers faglige og kreative udvikling i et højteknologisk miljø", siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Per Frost Henriksen, formand for Børne- og Skoleudvalget, er begejstret for de nye muligheder:

"Det er helt afgørende for vores skoler, at vi har læringsfaciliteter af højeste kvalitet som både vores elever og lærere kan udfolde og udvikle sig i. Og her ser vi makerspaces som det digitale sløjdlokale, hvor "kloge hænder" møder teori gennem både praktisk udførsel og innovative processer. Men det er ikke godt nok bare at fylde lokalerne med avanceret teknologi. Tværtimod er det helt afgørende for de nye makerspaces succes, at vores ansatte på skolerne er veluddannede i brugen af dem. Derfor er jeg også yderst tilfreds med, at 500 lærere, pædagogiske medarbejdere og ledere skal deltage i kompetenceudviklingsforløb med Future Classroom Lab på Københavns Professionshøjskole i kraft af projektet og donationen".

Løftet til investering i makerspaces skal ses i forlængelse af den massive investering på 700 mio. kr. over en ti-årig periode til projektet "Fremtidens Folkeskoler i Fredensborg Kommune".

Der indrettes makerspaces på alle kommunens 6 folkeskoler samt Ullerødskolen. Derudover har skolerne forpligtende partnerskaber med flere eksterne parter, såsom Louisiana, private virksomheder, uddannelsesinstitutioner mv.