I hele landet mangler der flere dygtige medarbejdere til ældreområdet. Det gælder også i Fredensborg Kommune, hvor jobcenter og ældreplejen i fællesskab lykkes med at få ledige til at skifte branche. 

"Hvad med at skifte branche og få dig en uddannelse og job på social- og sundhedsområdet"? Det spørgsmål stiller kommunens jobcenter nu til de ledige, som har potentiale til at blive medarbejdere i ældreplejen. Og spørgsmålet bliver godt modtaget. For indtil videre har 16 ledige valgt at gå den vej.

Hans Nissen, formand for Social- og Seniorudvalget, glæder sig over, at der er ny lokal arbejdskraft på vej til ældreplejen:

"Manglen på nye kolleger til vores dygtige medarbejdere på kommunens ældreområde er en kæmpe udfordring, som vi skal bruge alle redskaber til at løse. Derfor er jeg også yderst tilfreds med, at kommunens jobcenter har opbygget dette effektive samarbejde med Center for Ældre og Omsorg til gavn for vores ældrepleje".

Og jobcenteret fortsætter indsatsen - som kaldes Brancheboost - fortæller Lars Søndergaard, der er formand for Borgerservice-, Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget:

"Det er helt afgørende i en tid med stor mangel på kvalificerede medarbejdere, at jobcenteret hjælper ledige videre på tværs af brancher. Det er derfor i alles interesse, at vi lykkes så godt med denne indsats - som jo er ren win-win for alle parter".

Carl tog springet fra IT til SOSU-uddannelsen

Foreløbig har 16 ledige i kommunen taget springet til job og uddannelse i en helt ny branche. En af dem er Carl Hønig, som efter mange år i IT-branchen, netop er begyndt på SOSU-uddannelsens grundforløb.

Carl Hønig har de seneste 25 år arbejdet med IT-support. Men nu er han i fuld gang med at uddanne sig til en ny karriere på sundhedsområdet efter en meget kort periode som ledig.

"Da jeg blev ledig i foråret, blev jeg inviteret til et informationsmøde i jobcenteret om SOSU-uddannelserne. Det lød bare spændende og jeg blev straks tændt på mulighederne for at skifte spor. Især det sociale aspekt af jobbet og muligheden for at gøre en konkret forskel i hverdagen tiltalte mig. Og så var det også vigtigt, at min familie straks bakkede mig op", fortæller Carl Hønig, der til dagligt bor i Humlebæk.

Carl Hønig gennemgår nu og frem til februar uddannelsens grundforløb 2 i Helsingør sammen med 20 andre voksenelever, heraf 5 mænd.

"Det er en spændende uddannelse, og jeg synes det er super sjovt at lære en masse nyt sammen med de andre elever, som også har en bred erfaring med sig fra andre job og uddannelser. Der er ingen tvivl om, at det for mig har været et stort spring fagligt, men jeg har omvendt været vant til at hjælpe mange mennesker som IT-supporter. Så jeg skal dybest set bare hjælpe på en anden måde og med en anden faglighed end før", slutter Carl Hønig, som også ser frem til at være sammen med kolleger og borgere hver dag efter de mange måneder hjemme med computeren under Corona-nedlukningerne.

SUSU-uddannelserne er en såkaldt "vekseluddannelse", hvor der løbende skiftes mellem skole og praktik. Skoledelen kan foregå både i Hillerød og Helsingør. Praktikforløb kan foregå inden for de fire områder plejehjem, hjemmehjælp, hospitaler og psykiatri.

 

Billedtekst: Foreløbigt har 16 ledige i kommunen taget springet til job og uddannelse i en helt ny branche. En af dem er Carl Hønig, som efter mange år i IT-branchen, netop er begyndt på SOSU-uddannelsens grundforløb.