Fars Legestue er stedet, hvor fædre med børn i alderen 0-5 år kan komme og være aktive sammen med deres børn. Bag det nye tilbud står Sundhedsplejen, Fritidsbutik og Fredensborg Bibliotekerne

Far/ barn relationen har stor betydning helt fra starten af barnets første leveår. Ligeledes har fædre også stor gavn af fællesskabet sammen med andre fædre. Det viser forskning og erfaringer fra andre kommuner.

Sundhedsplejen, Fritidsbutik og Fredensborg Bibliotekerne er derfor gået sammen om at starte en Fars Legestue. Her kan fædre med børn i alderen 0-5 år være aktive sammen med deres børn og møde andre fædre, som har valgt at gå på barsel eller blot tage en dag sammen med deres børn.

"Vi er overbeviste om, at mange fædre ønsker at være mere aktive sammen med deres børn, men de ved ikke altid, hvor de skal finde disse aktiviteter. Derfor er Fars Legestue et rigtig godt koncept til at invitere fædre med deres børn indenfor", siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Fars Legestue i Fredensborg Kommune er én blandt flere rundt om i Danmark. Legestuen bliver åbnet i samarbejde med Forum for Mænds Sundhed, der har projekt "Far for Livet", støttet af Nordea-Fonden.

"At vi på denne måde sætter ekstra fokus på fædre ligger rigtig godt i tråd med det arbejde, som kommunens sundhedspleje i forvejen arbejder med. Sundhedsplejen har således fx allerede en Far-ambassadør, som sætter fokus på far-rollen", siger Hans Nissen, formand for Social- og Seniorudvalget.

Det nye tilbud til kommunens yngste og deres forældre på tværs af kommunen glæder formanden for Kulturudvalget:
"Vi glæder os til at byde fædre og deres børn velkommen i Fars Legestue, og jeg er glad for, at vi på denne måde samarbejder på tværs om nye gode tilbud til vores børnefamilier i Fredensborg Kommune", siger Ulla Hardy-Hansen.

I Fars Legestue kan fædrene komme og gå, som det passer i åbningstiden. Sover barnet er der også plads til barnevognen, mens faren tager en kop kaffe og snakker med de andre fædre. Der er sjove legeredskaber, musik og legetøj, som børn og voksne kan være sammen om.

Legestuen holder fra den 25. maj åben hver tirsdag fra kl. 10-12 på Humlebæk Bibliotek.

Legestuen er bemandet med en tovholder fra enten biblioteket, Fritidsbutik eller Sundhedsplejen. Tovholderen er med til at skabe en god stemning og sikre, at der altid er kaffe på kanden. Samtidig er der mulighed for at få vejledning til både børns læsning, fritidsaktiviteter og om børns sundhed. Tilmelding er ikke nødvendig, men der skal vises "corona-pas".

Læs mere på www.fredensborg.dk/farslegestue