Fredensborg Kommune har i flere år ønsket sig en svømmehal til kommunens borgere og projektet er også skrevet ind i budgettet for de kommende år. Nu har en konsolider henvendt sig med et tilbud om at opfører et feriecenter med tilhørende svømmehal.

Kommunen var på det seneste begyndt at sondere markedet og se på hvilken model man ønsker, for en kommende svømmehal. På tegnebrættet er bl.a. et ønske om en multihal basseret på et stålbassin og man har også besluttet at placeringen skal være i Nivå.

Under disse forberedende øvelser, er der tilgået et tilbud til kommunen fra et konsortier der ønsker at etablere et feriecenter i Fredensborg. Det skulle angiveligt være på marker mellem Nivå og Humlebæk med nem adgang fra motorvejen og ud mod Øresundskysten.

Det er Konsortiet Lirpa-group 0104, der har henvendt sig til kommunen, for at forhøre sig om mulighederne.
Man forestiller sig at ville bygge op mod 500 udlejningshuse i variede størrelse med tilhørende udefaciliteter, hvor der vil være legeplads, dyrefold og sportsanlæg. Midt i det hele vil man så opfører et vandland med svømmebaner. Her vil man så gøre det muligt at etablerer en svømmeklub for kommunens borgere.
I Lirpa-group 0104s oplæg til kommunen forventer man at kommunen blot skal stå for infrastrukturen omkring etablering af feriecentret og derfor behøver kommunen ikke selv at opfører en svømmehal til flere millioner kroner.

Hvis planerne får liv, vil man slå dørene op om præcis tre år.