Sjove udendørs oplevelser og nye eventyr i børnehøjde venter i de historiske og smukke omgivelser omkring Fredensborg Bymidte. I skal bare hente appen Natureventyr og gå i gang. 

Mange steder i landet tager børnefamilier allerede på eventyr via appen Natureventyr, som gør det nemt og sjovt at komme ud på børneegnede ruter i naturen. Og nu kan familierne også tage på eventyr i Fredensborg by, som netop er kommet med i appens menu - og det glæder borgmester Thomas Lykke Pedersen:

"Vi har et fantastisk område i Fredensborg, som rummer uendelige muligheder for at børnene - og deres forældre - kan gå på eventyr i de historiske omgivelser. Jeg er derfor glad for, at vi nu kan tilbyde børnefamilierne denne mulighed for at opsøge udendørs oplevelser - ikke mindst i en tid, hvor mange andre tilbud er lukket ned".

Det nye tilbud med appen er også en del af realiseringen af Den Grønne Slotsby, uddyber Lars Simonsen, formand for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget:
"Vi sætter nu strøm på vores Oplevelsesruter gennem byens hyggelige gader, stræder og grønne lommer. Dermed gør vi også de mange gode fortællinger fra byens historie tilgængelige for både byens egne børn og de børnefamilier, som fx tager på udflugt fra København i weekenden.. Og da ruterne enten starter eller slutter i Jernbanegade nær Store og Lille Torv, så håber vi, at disse aktiviteter også smitter af på byens handelsliv".

To ruter lanceres nu: 'Minnie og husfreden' samt 'Fasanjægermesterens søn og krybskytten'. En tredje rute ventes lanceret inden sommer. Ruternes eventyr er inspireret af byens lange historie og tilbyder en eventyrlig fantasirejse, hvor både byens ældste og nyere bygninger danner rammen for fiktive eventyr med prinsessen med tilnavnet Minnie og fasanjægermesterens søn Karl.

Eventyrene og de indlagte udfordringer er målrettet børn i alderen 3-9 år og er skrevet helt unikt til de områder, de foregår i.

Appen Natureventyr findes både til Apple i Appstore og Android i Google Play.

Bag Natureventyr står fem børnefamilier fra Helsingør, Gl. Holte, Odense, Morud og Mårslet nær Århus. Alle familier med børn i målgruppen, som har udviklet den app, de selv gik og manglede, oplyser de på hjemmesiden natureventyr.nu