Det første spadestik til nedgravning af fibernet blev tirsdag taget på Murertoften i Nivå, hvor TDC de kommende måneder etablerer fibernet til foreløbigt 1.850 husstande 

Efter en grundig instruktion af en erfaren fagmand tog borgmesteren det første spadestik til nedgravningen af fibernet.
"I store dele af Nivå er internettet alt for langsomt, da det stadig kører på de gamle kobberledninger. Men nu er der lynhurtigt fibernet på vej til foreløbig 1.850 husstande. Det ved jeg, at rigtig mange i Nivå har ventet meget lang tid på. Så det er en god dag for Nivå, når vi nu tager det første 'spadestik' til nedgravningen af mange kilometer fibernet her i byen", sagde borgmester Thomas Lykke Pedersen, inden han satte sig til rette i gravemaskinen og efter en grundig instruktion af en erfaren fagmand, tog det første spadestik til nedgravningen af fibernet.

I sin tale gjorde borgmesteren det også klart, at han - ligesom hele byrådet - ser det som en meget vigtig opgave, at hele Fredensborg Kommune får en effektiv digital infrastruktur med både fibernet og god mobildækning. Der er dog lang vej igen, og derfor foreslog borgmesteren også - efter et veloverstået gravearbejde- at TDC skulle skynde sig videre til Humlebæk, hvor der også mangler fibernet.

"I en Corona-tid hvor mange flere borgere pludselig arbejder hjemme og forventes at kunne afholde virtuelle møder, bliver det ekstra tydeligt, hvor vigtigt et hurtig internet er for rigtig mange. Derfor har digital infrastruktur også høj prioritet hos os", siger Flemming Rømer, der er formand for Infrastruktur- og Teknikudvalget.