Tidligere byrådsmedlem, Lena Søgaard fra Fredensborg, overtager pr. 8. november formandsposten i i Børnesagens Fællesråd efter René Skau Björnsson. Samtidig lancerer Børnesagens Fællesråd en ny handlingsplan med fokus på øget medlemsinddragelse.

Lena Søgaard, der er forretningsfører for Foreningen til Støtte for Mødre og Børn, overtager formandsposten efter forhenværende folketingsmedlem, René Skau Björnsson, der har været formand for Børnesagens Fællesråd siden 2013.

Lena Søgaard har siddet i bestyrelsen for Børnesagens Fællesråd i 3 år, og har taget del i arbejdet med organisationens nye strategi, som videreudvikles og udmøntes samtidig med formandsskiftet.

”Jeg glæder mig til at bidrage til, at Børnesagens Fællesråd i de kommende år udnytter organisationens helt unikke position til at sætte fokus på rettigheds- og børnefattigdomsområdet”, siger Lena Søgaard, der har mange års erfaring med formands- og bestyrelsesarbejde, og derudover har en lang karriere som leder i politisk styrede organisationer med i sin rygsæk.

Børnesagens Fællesråd blev etableret i 1903 og er i dag et netværk af 18 landsdækkende organisationer, der arbejder for at sikre børn i udsatte positioner en tryg og god opvækst.

Lena Søgaard har været konservativt-byrådsmedlem i det tidligere Fredensborg-Humlebæk kommune og sad som medlem af Børneudvalget, Socialudvalget og Beskæftigelses- og Arbejdsmarkedsudvalget, ligesom hun har været formand for den konservative gruppe.