"Jeg er så glad for min cykel" lød det ud af musikanlægget, da 40 friske børn og voksne i lørdags deltog i et cykeloptog rundt på Kokkedals stisystemer for at markere lanceringen af nyt cykelkort.

Borgmester Thomas Lykke Pedersen bød alle velkommen til en hyggelig dag.
Et nyt cykelkort for Kokkedal skaber overblik over gode cykelruter og seværdigheder i Kokkedal.. For at lancere kortet og inspirere til grønne cykeloplevelser stod Fredensborg Kommune, Kokkedal på Vej, Fredensborg Bibliotekerne og Gang i Fredensborg bag et cykeloptog lørdag den 12. september.

"Kortet er et super godt initiativ. Det er længe siden jeg har cyklet og nu når jeg skal til at starte med at cykle igen, så er det godt at vide hvilke stier og cykelruter jeg kan tage", forklarede én af deltagerne efter en vellykket cykeltur.

Og det er netop et af målene med det nye cykelkort, sagde borgmester Thomas Lykke Pedersen i sin velkomsttale til deltagerne:
"Vi håber det nye cykelkort inspirerer til mange grønne cykeloplevelser i fremtiden. Korte og lange ture. På arbejdsdage og på fridage. Det er sundt - og det kan spare vores klima for en masse CO2".

Inden turen gav Kokkedals lokale cykelhandler "Cykelskrædderen" de fremmødte cyklister luft i dækkene. Deltagerne pyntede cyklerne med balloner og små vindmøller. Turen på 5 km gik bl.a. forbi Græsted Gård, Usserød Å og Bølgepladsen ved Kokkedal Skole.

Efter cykeloptoget læste en bibliotekar fra Fredensborg Bibliotekerne højt af cykelmyggen Egon for de mindste, mens Gang i Fredensborg sørgede for god leg på cykellegebanen. De fremmødte kunne også høre mere om klimatilpasningsprojektet i Kokkedal, og de indsatser for at undgå oversvømmelser ved skybrud, som cykelruten kørte forbi.

I Kokkedal er der i 2019 sat skilte op på cykelstierne, så det er nemmere at finde vej.. Det nye cykelkort skal understøtte indsatsen og inspirere lokale samt gæster til i højere grad at tage cyklen rundt omkring i byen. Kortet kan fås på bibliotekerne i kommunen.