Der var store smil og godt humør, da de 12 nye boliger til udviklingshæmmede voksne blev indviet  mandag på Lindegården i Fredensborg.

Med udvidelsen har Lindegården nu i alt 36 boliger, og bostedet kan tilbyde pleje og omsorg til udviklingshæmmede med mere forskellige behov, end tilfældet er i dag.

 

 

”Med udvidelsen på Lindegården kan Fredensborg Kommune nu tilbyde bedre forhold for en gruppe borgere, der har et svært handicap. Nu har vi endnu flere topmoderne boliger, og sammen med vores professionelle personale kan vi give den bedst mulige service til denne gruppe af borgere”, siger Hans Nissen, formand for Social- og Sundhedsudvalget, der selv deltog i indvielsen.

 

Boligerne på Lindegården er nu topmoderne og med udvidelsen er der blevet plads til at indføre mere velfærdsteknologi til gavn for både beboerne og personalet.Samtidig giver de arkitektoniske greb med rotunde og atriumgård nye muligheder for at skabe en sammenhængskraft med fælles aktiviteter mellem beboere, medarbejdere – og pårørende – på hele Lindegården.

 

”Der er stor glæde over at have fået nyrenoverede, større og lysere lokaler og ikke mindst have fået 12 nye beboere og pårørende. Velfærdsteknologi er løbende et fokusområde på Lindegården. Både i forhold til arbejdsmæssige hensyn for personalet og i forhold til tekniske hjælpemuligheder for beboerne, der kan give øget livskvalitet og med den nye målgruppe åbner der sig nye muligheder, så som brug af Skype og indlæsning via QR-koder”, siger Helle Petersen, centerleder på Lindegården.

 

Blandt gæsterne i dag var blandt andre borgmester Thomas Lykke Pedersen, flere byrådsmedlemmer, pårørende, handicaprådet og Lejerbo, der har købt bygningerne og står for boligerne. Byggeriet har kostet ca. 43 millioner kroner - heraf er Fredensborg Kommunes andel ca. 10 millioner kroner.